У NASA зайнялися створенням інопланетного підводного човна
Категорія
Технології
Дата публікації

У NASA зайнялися створенням інопланетного підводного човна

У NASA зайнялися створенням інопланетного підводного човна
Джерело:  online.ua

Фахівці космічного агентства NASA спільно з групою вчених Вашингтонського університету розробляють підводний човен для дослідження вуглеводневих водойм на Титані.

Як інформує ONLINE.UA, про це повідомляється в прес-релізі організації.

Субмарину планують запустити до супутника Сатурна протягом 20 років. В лабораторії були створені погодні умови, що відповідають умовам планети, де температура становить мінус 170-180 градусів Цельсія.

Читайте також: До Землі летить величезний астероїд-хмарочос: NASA показало відео

У випробувальну камеру додавалася рідка суміш з метану і етану. У неї занурювали невеликий нагрівається картридж, щоб зрозуміти, як тепло від підводного човна буде впливати на її гідродинамічні характеристики.

Вважається, що тепло, що виділяється машиною, призведе до появи пухирців азоту, здатних перешкодити маневруванню, зйомок і роботі баластних систем.

Вчені розробили спеціальну відеокамеру і оптичний пристрій, для роботи в екстремальних умовах, назване бороскопах. В ході експерименту також було встановлено, що через наявність азоту в вуглеводневих водоймах Титана рідина замерзає при мінус 198 градусах Цельсія, це означає низьку ймовірність зіткнення субмарини з айсбергом.

Як повідомляв ONLINE.UA, фахівці NASA змонтували нове відео з Марса з кадрів, отриманих з марсохода Curiosity.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?