У НАТО довіряють версії про ураження українського лайнера ракетою - Столтенберг
Категорія
Світ
Дата публікації

У НАТО довіряють версії про ураження українського лайнера ракетою - Столтенберг

У НАТО довіряють версії про ураження українського лайнера ракетою - Столтенберг

У НАТО зробили офіційну заяву про позицію стосовно версій авіакатастрофи українського Boeing 737 в Ірані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами генерального секретаря Єнса Столтенберга, необхідно провести ретельне та прозоре розслідування щодо падіння літака. З такою заявою він виступив на екстреній зустрічі очільників МЗС країн-союзниць з приводу загострення на Близькому Сході.

"Ми не маємо причин не вірити повідомленням, які ми отримали з різних столиць союзників НАТО. Вони висловили стурбованість з приводу інформації, яка вказує, що літак міг бути збитий іранською ППО. Саме тому ми потребуємо ретельного розслідування", - відзначив Столтенберг.

Паралельно у Єврокомісії заявили, що на сьогоденному етапі розслідування немає серйозних доказів щодо жодної версії авіакатастрофи.

Жертвами аварії в Ірані 8 січня стали 176 осіб. Загинули усі пасажири та український екіпаж з 9 фахівців.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Ірані команда з українських та місцевих експертів почали роботу з вилучення інформації "чорної скрині" загиблого "Боїнга". Вони сподіваються отримати аудіозаписи з кабіни пілотів. Зокрема, розслідуванню допоможуть останні слова екіпажу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?