У НАТО готують приємний сюрприз для України
Категорія
Світ
Дата публікації

У НАТО готують приємний сюрприз для України

У НАТО готують приємний сюрприз для України

Представники держав-союзниць НАТО можуть збільшити підтримку України. Про це повідомляє ONILNE.UA з посиланням на "Українську правду".

За словами генсекретаря Альянсу Єнса Столтенберга, зустріч з відповідним питанням відбудеться на рівні міністрів оборони у Брюсселі у четвер, 24 жовтня.

Він стверджує, що НАТО не планує скорочувати підтримку Києва. Таким чином була прокоментована заява президента США Дональда Трампа про наміри мотивувати інші структури допомагати українській владі.

"Ми будемо не лише зберігати, але і нарощувати підтримку, і зараз ми перебуваємо у процесі збільшення нашої підтримки для України у різних сферах, включаючи підтримку українського військово-морського флоту, і це буде одним з питань, яке ми будемо вирішувати зараз, на зустрічі у найближчі два дні", - стверджує Столтенберг.

Генсек пояснив, що підтримку Київ отримує завдяки трастовим фондам, шляхом модернізації ЗСУ, силових установ, а також двосторонніх програм допомоги.

"Я закликаю партнерів досягти цієї домовленості", - говорить Столтенберг про згадане обговорення.

Як повідомляв ONLINE.UA, в уряді України тим часом заявили, що ніхто не може гарантувати вступ у НАТО у майбутньому. Втім, це зовсім не означає відмову Києва від західного курсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?