В уряді зробили невтішну заяву про майбутнє України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

В уряді зробили невтішну заяву про майбутнє України в НАТО

В уряді зробили невтішну заяву про майбутнє України в НАТО

Віцепрем'єр-міністр Дмитро Кулеба заявив, що Україна не може отримати гарантій щодо вступу до НАТО та Євросоюзу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Посадовець виступив під час дискусійної панелі "Україна-НАТО: що на столі переговорів?". За його словами, влада, втім, повинна й далі працювати у галузі євроінтеграції.

"Але не треба перетворювати питання членства на фетиш. Це дуже важливо. Ми не робимо це членство заради членства, ми робимо це для людей, ми робимо це для нашої країни, це фундаментально", - пояснив Кулеба.

Віцепрем'єр додав, що питання вступу у НАТО чи ЄС не залежить цілком від України. Він нагадав про Північну Македонію та Албанію, які раптово отримали блокування процедури інтеграції через суперечки у Європі.

"В НАТО ситуація не легша, тому які б зараз слова не говорилося, ніхто зараз ніде не може пообіцяти членства. Давайте говорити людям правду", - підкреслив Кулеба.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україну прибуде спеціальна місія НАТО, яка здійснить моніторинг та оцінку. Її робота розпочнеться через кілька тижнів. Представники Альянсу спланували відповідний крок для більш ефективних порад.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?