У НАТО не погоджуються з критикою України щодо недостатньої допомоги блоку
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО не погоджуються з критикою України щодо недостатньої допомоги блоку

У НАТО не погоджуються з критикою України щодо недостатньої допомоги блоку
Джерело:  online.ua

Заступник генсека НАТО Мірча Джоане заявив, що не погоджується з критикою про те, що керівництво блоку недостатньо допомагає Україні у її боротьбі з російською армією.

Джерело: Ютуб-канал "Європейська правда"

У НАТО відповіли на критику команди Зеленського

За словами Мірча Джоане, у НАТО є чітка домовленість про "розподіл ролей".

Альянс як такий надає Україні нелетальну допомогу, а держави-члени – летальну зброю. Зрештою, що важливіше для вас самих: цей розподіл, чи вам цікавий кінцевий результат, тобто надана Україні допомога? Тому я раджу друзям у Києві сприймати нашу допомогу в цілому, - наголосив заступник Єнса Столтенберга.

Журналісти поцікавилися у Мірча Джоане про надану саме блоком нелетальну допомогу. За його словами, це паливо, засоби хімічного, біологічного та ядерного захисту, підтримка в кіберпросторі, боротьба з дезінформацією, підтримка стійкості України, а також навчання для наших воїнів, які регулярно продоводилися останні 8 років.

Звичайно, ми всі аплодуємо та неймовірно захоплюємося сміливістю ваших солдат. Але один з компонентів їхнього успіху на полі бою – це те, що їх навчили веденню бою за стандартами НАТО! Це робив і Альянс як організація, і окремі союзники – канадці, британці, американці, поляки, румуни тощо. Нинішня настільки успішна діяльність ЗСУ – це комбінація героїзму та винахідливості. Ми справді бачимо багато класних військових рішень з їхнього боку. Але це – як раз ті рішення, які відповідають натівському стилю, які стали можливі завдяки тим підходам до командування, яким ми вас вчили. І це допомагає Україні! - пояснив позицію НАТО Мірча Джоане.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?