У НАТО пояснили раптовий візит Столтенберга до України
Категорія
Україна
Дата публікації

У НАТО пояснили раптовий візит Столтенберга до України

У НАТО пояснили раптовий візит Столтенберга до України
Джерело:  Hromadske

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та інші представники керівництва організації відвідають Україну у жовтні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

За словами Александера Віннікова - представника НАТО в Україні, заходи заплановані на період 30-31 жовтня.

"Це досить потужний сигнал підтримки суверенітету та територіальної цілісності України з боку НАТО. Водночас в одеський порт увійдуть кораблі постійної військово-морської групи НАТО", - пояснив дипломат.

Вінніков додав, що Столтенберг проведе комісію Україна - НАТО. Її учасником стане президент Володимир Зеленський. Представники Альянсу, зокрема, планують зустрітися з народними депутатами Верховної Ради 9-го скликання, посадовцями Кабміну тощо.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Північноатлантичного альянсу вважають позитивним знаком узгодження так званої "формули Штайнмаєра" та певні кроки у врегулюванні на Донбасі. У НАТО вважають, що згаданий план може допомогти у повному виконанні мінських домовленостей.

Зокрема, у "формулі" йдеться про набуття чинності заону про особливий статус ОРДЛО та проведення там виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?