У НАТО пропонують створити постійні бази біля кордонів Росії — що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО пропонують створити постійні бази біля кордонів Росії — що відбувається

У НАТО пропонують створити постійні бази біля кордонів Росії — що відбувається
Джерело:  online.ua

Реагуючи на рішення очільника Кремля Володимира Путіна щодо розміщення у Білорусі тактичної ядерної зброї, в НАТО заговорили про створення постійних баз біля російських кордонів. Про це повідомив президент Литви Гітанас Науседа.

Джерело: The Times

У Литві вважають "мертвою" угоду НАТО та Росії

На переконання Гітанаса Науседи, країнам-членам Альянсу потрібно негайно облаштувати постійні бази біля російського кордону.

Він також наголосив, що це варто зробити попри те, що створення постійних баз забороняє акт про відносини і співробітництво НАТО з Росією, підписаний 1997 року.

Президент Литви звертає увагу на те, що країна-агресорка вже порушила угоду, коли почала робити активні кроки з розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі.

Політик не приховує, що вважає "мертвою" угоду, яку НАТО і Росія підписали у 1997 році.

Оскільки Росія робить активні кроки з розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі – і ми маємо всі докази, що це відбувається, – ми повинні нарешті оголосити цей основний акт Росія – НАТО мертвим, – запропонував Гітанас Науседа.

Литва закликає НАТО не піддаватися на шантаж Кремля

На переконання президента Литви, поки акт про відносини і співробітництво існує - він "заважає тверезо мислити" і "тримає в сірій зоні стратегічної двозначності".

Окрім того, політик закликає західних лідерів не піддаватися на ядерний шантаж російського диктатора, а також збільшити військові витрати у поточній "дуже небезпечній, дуже крихкій" ситуації.

Президент Литви вимагає від Заходу бути сильним, адже це "найкращий спосіб стримування".

На його думку, у жодному разі не можна показувати свій страх перед Путіним, інакше той отримає "сигнали про вразливість" Заходу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?