У НАТО стурбовані зустріччю Орбана з Путіним в Пекіні — Bloomberg
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО стурбовані зустріччю Орбана з Путіним в Пекіні — Bloomberg

Путін та Орбан
Джерело:  Bloomberg

Союзники Угорщини по НАТО висловили стурбованність через зустріч прем'єр-міністра Віктора Орбана з кремлівським диктатором і військовим злочинцем Володимиром Путіним на полях форуму в Пекіні. 

У НАТО хвилюються через зближення Орбана з Путіним

За інформацією видання, союзники Угорщини по НАТО засудили політичне рішення Орбана щодо зустрічі з Путіним, чия злочинна армія наразі продовжує цинічний та жахливий терор проти України.

Зокрема, представник посольства США зазначив, що посли членів Організації Північноатлантичного договору в Угорщині скликали зустріч в Будапешті в четвер, щоб обговорити проблеми, що виникли після зустрічі угорського лідера з Путіним в Пекіні.

Ми вважаємо Угорщину союзником, але в той же час ми бачимо, що Угорщина поглиблює свої відносини з Росією, незважаючи на жорстоку війну проти України, - заявив посол США в Угорщині Девід Прессман.

За його словами, союзники Угорщини по НАТО стурбовані через безпекові питаннчя, які виникають на тлі теплих стосунків Орбана із Путіним і цинічних заяв угорського прем’єра щодо війни в Україні, які фактично повторюють наративи кремлівської пропаганди.

Що кажуть інші союзники Угорщини по НАТО

На зустрічі в Будапешті також був присутній посол Швеції, країни ЄС, чий вступ до НАТО відклав Орбан, а також посол Туреччини.

При цьому влада Угорщини наполягає на збереженні тісних відносин із Росією, нібито для наявності відкритих дипломатичних каналів у разі перспективи врегулювання розв’язаної Кремлем війни проти України шляхом переговорів.

За словами офіційного представника угорського уряду Золтана Ковача, зустріч Орбана і Путіна проходила, нібито, у такому контексті.

Але оцінка лідерів НАТО була частково різкою. Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас назвала цей обмін "дуже, дуже неприємним", особливо в контексті угорської історії.

Як можна потиснути руку злочинцеві, який вів агресивну війну, особливо вихідцю з країни з такою історією, як Угорщина? - обурюється Каллас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?