У Нацбанку зробили важливу заяву про курс гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Нацбанку зробили важливу заяву про курс гривні

У Нацбанку зробили важливу заяву про курс гривні
Джерело:  online.ua

Національний банк України не очікує суттєвих змін курсу гривні до іноземної валюти протягом 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ голови відомства Якова Смолія.

Керівник установи дав інтерв'ю проєкту "KRYM — критичне мислення".

"Говорити про те, чи очікувати суттєве послаблення гривні у майбутні періоди, мабуть, не потрібно", - стверджує посадовець.

За його словами, на вартість гривні у 2019 році стала пропозиція валюти на ринку. Останній фактор складався з підвищення інвестицій у боргові урядові папери - близько 4 мільярдів доларів США на рік. Сторона НБУ викупила близько 8 мільярдів доларів надлишкової валюти.

Паралельно з цим 2020 рік почався з невеликого послабшання курсу гривню до долара.

Наприклад, у грудні-2019 цей курс становив трохи вище 23 гривень за долар. Вже у січні за 1 долар пропонували понад 24 гривні.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві економічного розвитку припустили, що у 2020 році курс гривні до іноземних валют продовжуватиме зниження. Втім, у відомстві ще не стали робити остаточних прогнозів через складність прогнозу розвитку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?