У Нацгвардії пояснили посилення обстрілів та ракетних атак по Україні збоку армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Нацгвардії пояснили посилення обстрілів та ракетних атак по Україні збоку армії РФ

У Нацгвардії пояснили посилення обстрілів  та ракетних атак по Україні збоку армії РФ
Джерело:  online.ua

Спікер Нацгвардії України Руслан Музичук зазначив, що кремлівська окупаційна армія посилює інтенсивність ракетних атак та обстрілів населених пунктів через військові та політичні поразки.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Кремлівські окупанти посилюють обстріли та ракетні атаки по Україні 

Сьогодні зранку нам це показав Київ. В акваторії Чорного моря також накопичений сумарний ракетний потенціал, який становить також десятки ракет, - зазначив Музичук.

За його словами, масові ракетні удари пов'язані із вдалими для України політичними рішеннями.

Це тактика випаленої землі і тримання у напрузі суспільства. Це також викликано низкою успішних політичних рішень щодо України, які мали місце цього тижня, - зазначає представник Нацгвардії України.

Він також наголосив, що ЗСУ мають успіхи щодо збереження своїх занятих позицій по всій лінії фронту.

Є успіхи на Харківському напрямку, на Запорізькому напрямку. Тому вони роблять все для того, щоб не віддавати свої території, - підкреслив Музичук.

За його словами, ситуація на північних кордонах України свідчить про високу вірогідність ракетних ударів.

Прямої загрози вторгнення військ з Білорусі немає, проте ми бачимо, що Білорусь надає свою територію для нанесення артилерійських ударів, - пояснює спікер Нацгвардії.

Між тим, представники розвідки Великої Британії зазначають, що захоплення Сєвєродонецька кремлівською окупаційною армією свідчить про певні успіхи у просуванні на Донбасі, але до захоплення всієї території Луганської та Донецької областей ще далеко.

Захоплення Росією міста є значним успіхом у рамках її зменшених цілей війни. Це важливий промисловий центр і він має стратегічне розташування на Сіверському Донці. Проте це тільки одна з низки непростих задач, які Росії доведеться виконати задля захоплення всього Донбасу. Це, у тому числі, наступ на Краматорськ і підтримання основних ланцюжків постачання до Донецька, - зазначають у британській розвідці.

За словами очільника Луганської ОВА, наразі кремлівські окупанти зосередились на спробах оточити підрозділи ЗСУ в районі Лисичанська.

Фото - facebook.com/sergey.gaidai.loga

Лисичанськ потерпає від авіаударів, росіяни закріпилися в Сєвєродонецьку, Сиротиному, Вороновому та Борівському. Після захоплення Сєвєродонецька ворожа армія зосередила усі сили на захопленні останньої фортеці Луганщини – Лисичанська. Авіаудари завдано по місту, а також в районі Білої Гори. Руйнувань багато – Лисичанськ вже майже не впізнати. На землі лежить телевізійна вежа, серйозно пошкоджено автомобільний міст, є потрапляння снарядів в будинки, будівлю СБУ тощо. На території багатопрофільної лікарні знайдено тіло чоловіка без ознак життя. Він отримав чисельні мінно-вибухові травми, - зазначив очільник Луганської ОВА.

Наостанок росіяни здійснили обстріл "Азоту" та полігону ДСНС в Сєвєродонецьку, відкрили вогонь по селищах Павлоград та Синецький, "перевірили на міцність" уже зруйновані та обстріляні мости на Лисичанськ.

Також зазнали руйнувань від російської навали Вовчоярівка, Лоскутівка, Верхньокам’янка і Золотарівка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?