У невизнаній Абхазії заявили про спробу "держперевороту" - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

У невизнаній Абхазії заявили про спробу "держперевороту" - що відбувається

У невизнаній Абхазії заявили про спробу "держперевороту" - що відбувається
Джерело:  online.ua

Влада невизнаної "Республіки Абхазія" заявила про спробу "держперевороту", яку вчинила місцева опозиція. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на російські медіа.

У четвер, 9 січня, під будівлею "адміністрації президента" відбулися масові протести. Активісти влаштували штурм установи. Їм вдалося вибити скло у кількох вікнах, виламати парадні двері та частково увірватися у середину.

Згідно із заявою "адміністрації", її представники оцінили дії протестувальників як спробу захопити владу.

Відомо, що двигуном протестів виступає опозиційна партія "Айтаїра" ("Відродження"). Вона звернулася до "голови республіки" Рауля Хаджимби із закликом залишити посаду. Відмова від вимог протестувальників стане "найгіршим сценарієм", вважає опозиція.

Наразі силовики з успіхом блокують спроби активістів потрапити у будівлю "адміністрації".

Нагадаємо, абхазькі сепаратисти за прямою підтримкою військ РФ здобули "незалежність" внаслідок війни у Грузії 1992-1993 років. З того часу Тбілісі втратив контроль над частиною країни.

Грузинська влада неодноразово зверталася до РФ із вимогою залишити територію "Абхазії" та "Південної Осетії".

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці листопада протести також відбувалися у Тбілісі. Активісти вимагали відставки парламенту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?