У Нідерландах місцеві жителі добились виселення почесного консула РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Нідерландах місцеві жителі добились виселення почесного консула РФ

У Нідерландах місцеві жителі добились виселення почесного консула РФ
Джерело:  online.ua

Почесний консул Росії у нідерландських провінціях Брабант та Лімбург Костянтин ван Флотен залишив свою резиденцію – замок Страйтаген у Ландграафі на півдні країни, де проживав лише з початку лютого. Причин виїзду не повідомляються.

Джерело: De Volkskrant

Російський консул виселився

Костянтин ван Флотен раніше обіймав посаду в Маастріхті, проте після початку вторгнення Росії до України в інтерв'ю місцевим ЗМІ він назвав російську агресію "миротворчою місією". Внаслідок цього активісти розгромили консульство, а українські біженці в Маастрихті виступили проти ван Флотена.

Як повідомили джерела, Олександр Таратинов надав замок Страйтаген у Ландграафі як тимчасове місце для роботи консульства. Таратинов висловив сподівання, що його пропозиція допоможе вирішити проблеми, що виникли після висловлювань ван Флотена.

За даними, які є у розпорядженні газети De Volkskrant, Олександр Таратинов написав в електронному листі до Костянтина ван Флотена, що він вважає важливим розвиток діалогу між Росією та Нідерландами, навіть у період військового конфлікту. Він запропонував свій замок у Ландграафі як місце для спілкування людей та встановлення контактів між різними культурами.

Незважаючи на недавні напружені відносини між Росією та Нідерландами, офіційний дозвіл на переїзд консульства до Ландграафа було отримано. Минулого тижня кільком російським дипломатам наказали залишити Нідерланди, а російське торгове представництво в Амстердамі було закрито.

У зв'язку з цим міністерство закордонних справ Нідерландів заявило, що надасть ван Флотену тимчасовий офіс у Маастріхті, де він зможе працювати, доки не буде знайдено нове місце для розміщення консульства. За словами представників відомства, вони готові допомогти ван Флотену та Таратінову у пошуку нової будівлі для консульства, яка б відповідала вимогам Віденської конвенції та забезпечила б безпеку дипломата та його співробітників.

Що відомо про діяльність Костянтина ван Флотен

70-річний Костянтин ван Флотен володів ресторанним бізнесом у Росії. Як зазначає De Volkskrant, раніше він хвалився письмовою подякою від Путіна, а також розпорядився називати себе бароном після того, як набув дворянського титулу в Хорватії.
Зараз ван Флотен живе в Бельгії, де володіє замком у Сінт-Трейден поблизу кордону з Нідерландами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?