У Нідерландах організують додаткові місця для прийому українських біженців
Категорія
Світ
Дата публікації

У Нідерландах організують додаткові місця для прийому українських біженців

У Нідерландах організують додаткові місця для прийому українських біженців
Джерело:  online.ua

У Нідерландах організують сотні нових місць для прийому українських біженців. На даний момент в країні зареєстровано 98 тисяч біженців з України.

Джерело: NOS

У Нідерландах організують нові місця для українських біженців

Нідерландські муніципалітети організують сотні додаткових місць для прийому біженців з України в найближчі тижні, рішення було ухвалено за підсумками консультацій між Державним секретарем Міністерства юстиції та безпеки Еріком Ван дер Бургом та Радою безпеки країни.

У 25 регіонах попросили збільшити кількість місць для прийому біженців до 90 тисяч протягом найближчих тижнів, а згодом – до 97 тисяч. За підсумками домовленості муніципалітети погодились зробити все можливе.

За словами Ван дер Бурга, центральні пункти прийому біженців в Амстердамі та Утрехті переповнені. Тому потрібно негайно облаштувати ще 500 місць для прийому біженців.

Очікується, що ще тисячу додаткових місць мають організувати у Нідерландах до 1 жовтня цього року.

У Нідерландах зареєстровано 98 тисяч українських біженців. Пункти прийому біженців зараз мають 81 тисячу ліжок, з яких 80 тисяч використовуються.

Нідерланди приймають біженців з України

Перед цим консультативна рада з питань міграції (ARM) Нідерландів у своєму звіті вимагала від уряду зробити більш ясними майбутні перспективи українських біженців, які перебувають в країні.

Українці, які рятувалися від російського вторгнення, збільгилди кількість іммігрантів у Нідерланадах майже на 60% у 2022 році.

Уряд Нідерландів оголосив про виділення першого пакета підтримки Україні на суму 274 мільйони євро із зарезервованих 2,5 млрд євро в 2023 році.

180 млн євро призначені для гуманітарної допомоги, сільського господарства та відновлення. Решта 94 млн євро підуть на нелетальну підтримку українських Збройних сил, боротьбу з безкарністю та збереження культурної спадщини, – йдеться у заяві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?