Зеленський в Нідерландах висловився про можливість мирних переговорів з РФ — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський в Нідерландах висловився про можливість мирних переговорів з РФ — відео

Зеленський в Нідерландах висловився про можливість мирних переговорів з РФ — відео
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський в Нідерландах висловився про можливість мирних переговорів з РФ. Єдиною основою для перемовин є українська формула миру.

Джерело: Володимир Зеленський

Зеленський висловився про можливість мирних переговорів з РФ

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Нідерландів відповів на питання про ймовірність проведення мирних переговорів з Росією.

Про це він сказав під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте на авіабазі в Ейндговені.

За словами українського президента, єдиний документ, на основі якого можуть відбуватися перемовини про мир, – "формула миру".

Зеленський виключив можливість "обміну будь-чого" на українські території.

У нас є один документ, у нас є "формула миру", у нас є одне бажання – мир. Ми сформулювали, як ми його бачимо, готові до відкритої дискусії з колегами. Що більше, то краще для миру, щоб мир був на одному боці. На боці справедливого миру з повним відновленням територіальної цілісності України, – заявив український президент.

Водночас він наголосив на необхідності відновлення справедливості і притягнення Росії до відповідальності за скоєні нею злочини, зокрема, авіакатастрофу Боїнга MH-17, звірства в Бучі і знищення Маріуполя.

Українська "формула миру" допоможе вирішити інші військові конфлікти

Президент України Володимир Зеленський вважає, що запропонована ним "формула миру" для справедливого закінчення війни Росії проти України може стати основою і для припинення інших військових конфліктів на Землі.

Про це Зеленський сказав в інтерв’ю представникам ЗМІ Латинської Америки.

Формула миру сьогодні про Україну. Але якщо ті чи інші міжнародні інституції не дають можливість закінчити війну, і наш приклад це говорить красномовно, – то формула миру може стати таким фундаментом.

На жаль, ми не єдиний і, на жаль, не останній військовий конфлікт у світі. І я вважаю, що після закінчення цієї війни така Формула може бути базою для вирішення інших глобальних проблем.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?