Українська формула миру стане базою для вирішення інших військових конфліктів — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська формула миру стане базою для вирішення інших військових конфліктів — Зеленський

Українська формула миру стане базою для вирішення інших військових конфліктів — Зеленський
Джерело:  online.ua

Українська формула миру стане базою для вирішення інших військових конфліктів. Про це президент України Володимир Зеленський говорив на зустрічі з латиноамериканськими журналістами.

Джерело: Володимир Зеленський

Українська формула миру допоможе закінчити інші війни — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що запропонована ним "формула миру" для справедливого закінчення війни Росії проти України може стати основою і для припинення інших військових конфліктів на Землі.

Про це Зеленський сказав в інтерв’ю представникам ЗМІ Латинської Америки.

Формула миру сьогодні про Україну. Але якщо ті чи інші міжнародні інституції не дають можливість закінчити війну, і наш приклад це говорить красномовно, – то формула миру може стати таким фундаментом.

На жаль, ми не єдиний і, на жаль, не останній військовий конфлікт у світі. І я вважаю, що після закінчення цієї війни така Формула може бути базою для вирішення інших глобальних проблем.

Зеленський наголосив, що на сьогодні правильний і поки що єдиний дипломатичний шлях досягнення миру в Україні – це ініційована ним "формула миру".

Він додав, що окремі країни можуть мати свою думку щодо тих чи інших пунктів Формули миру, з чимось погоджуватися, а з чимось ні, й пропонувати щось своє.

Базис має бути українським, бо війна в Україні. А пропозиції можуть бути будь-якої держави, тому що для нас цінні досвід і думки кожної з країн, які справді хочуть миру, а не підіграти Росії, не підіграти на Формулі миру заради майбутніх економічних відносин із Росією. Бо це гра з живими людьми.

Необхідно готуватися до Глобального саміту миру

Глава держави вважає, що необхідно готуватися до Глобального саміту миру.

Зеленський зацікавлений, щоб на заході була представлена максимальна кількість держав:

Щоб ми політично вирішили, що це – правильна платформа, що більшість країн світу бачить у цій Формулі базис, мапу, кроки й план вирішення цієї страшної трагедії.

Президент України також зазначив, що хотів би організувати зустріч "Україна – Латинська Америка".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?