США назвали головний компонент "формули миру" України
Категорія
Політика
Дата публікації

США назвали головний компонент "формули миру" України

США назвали головний компонент "формули миру" України
Джерело:  online.ua

Як заявляє координатор стратегічних комунікацій Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі, офіційний Вашингтон вважає ключовим завданням саміту в Саудівській Аравії представлення та просування мирної формули, яку запропонував український лідер Володимир Зеленський.

Джерело: "Голос Америки"

Яким є головний компонент "формули миру" України — пояснення США

Джон Кірбі звертає увагу на те, що "ключовим компонентом ("формули миру" України - ред.), є повага до територіальної цілісності та суверенітету".

За його словами, у жодному разі не можна забувати про те, що "уся формула президента Зеленського базується на цій ідеї, ключовому положенні Статуту ООН".

І це те, під чим може підписатися кожна нація, звісно, крім Росії", – наголосив представник Білого дому, додавши, що на саміті відбудеться "продовження процесу, який почався багато місяців тому, – це представлення та просування мирної формули, яку висунув президент Зеленський.

Окрім того, журналісти попросили Джо Кірбі прокоментувати нещодавню заяву президента Мексики Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, що той готовий приєднатися до зустрічі в Саудівській Аравії, якщо тільки туди запросять Росію.

Кожна країна може вирішувати сама, як вона ставитиметься до мирної формули президента Зеленського й те, якою мірою та яку вона роль хоче відігравати, коли та якщо відбуватимуться мирні переговори, - наголосив Джон Кірбі.

Що важливо знати про саміт миру у Саудівській Аравії

Довгоочікувана зустріч представників 30 країн світу запланована уже на 5-6 серпня.

На переконання Білого дому, саміт у Саудівській Аравії може стати чудовою можливість для західних лідерів почути від України про реалії російсько-української війни, а для Києва – обговорити забезпечення миру.

Як нещодавно повідомив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, за результатами зустрічі у Саудівській Аравії планують "узгодити філософію 10 пунктів української "формули миру".

Ба більше, повідомляється, що під час зустрічі мають намір обговорити деталі проведення майбутнього саміту "формули миру" на рівні лідерів, зокрема обговорити час, місце і порядок денний.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?