У них не вийде: Гончарук виступив з гучною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

У них не вийде: Гончарук виступив з гучною заявою

У них не вийде: Гончарук виступив з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Олексій Гончарук повідомив приємну новину. Він підкреслив, що у результаті боротьби з незаконними АЗС та окремих комунікацій з учасниками ринку за 2 місяці ціна на дизельне пальне у середньому знизилась на 2 гривні. Про це політик розповів в своїх соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Щоденні витрати українців на пальне зменшились на 16,5 млн грн, або на 511 млн грн на місяць. Більше того, за два місяці офіційні продажі пального збільшились на 6%, а це означає, що збільшилась і кількість податків, які сплачуються в бюджет", - розповів Гончарук.

Він також звернув увагу на те, що спільно з поліцією та органами контролю відпрацювали майже 4 тис нелегальних АЗС по всій країні.

"Частину закрили, інша частина - отримали ліцензії на офіційну роботу. В окремих областях, наприклад, в Луганській та Миколаївській обсяги продажі пального збільшились на 15%. Ще в трьох: Вінницькій, Дніпропетровській та Черкаській - на 14%. Ми знаємо про шляхи потрапляння нелегального палива на ринок. Ми бачимо всі зміни на ринку, тому закрити АЗС на одній вулиці і відкрити на сусідній - не вийде", - наголосив глава уряду.

Нагадаємо, Зеленський раніше вимагав від найбільших мереж автозаправних станцій більш активно знижувати ціни на бензин і дизпаливо. Після цієї вимоги багато АЗС знизили ціни на паливо до 50 копійок. З початку 2020 року ценопад припинився — ціни на бензин і ДТ з 1 січня впали в середньому всього на 8-10 копійок, але при цьому перестав дорожчати скраплений газ. Проте, за 10 днів всі види палива, крім автогазу, істотно подешевшали — на гривню і більше.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  СБУ влаштувала рейди на АЗС за вказівкою Зеленського. За даними силовиків, вони припинили роботу близько 300 "нелегалів" по всій країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?