У Німеччині неочікувано змінили рішення щодо Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині неочікувано змінили рішення щодо Північного потоку-2

У Німеччині неочікувано змінили рішення щодо Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

19 січня офіційно стало відомо, що німецькі природоохоронні організації Deutsche Umwelthilfe (DUH) і Німецький союз охорони природи та біорізноманіття (NABU) опротестували видачу дозволу на будівництво скандального російського газогону "Північний потік - 2". Згідно з данамим журналістів, 18 січня, Федеральне агентство з морського судноплавства і гідрографії в Гамбурзі підтвердило, що отримало апеляції екологів. Наголошується, що саме через це дія дозволу на ведення робіт в німецьких територіальних водах тимчасово призупинена. Тепер федеральне відомство повинне дати оцінку запереченням екологів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Deutsche Welle.

"Відомство 15 січня продовжило дозвіл на подальше будівництво "Північного потоку - 2" в німецьких водах до кінця травня. У відповідь екологи заявили про намір опротестувати рішення влади", — йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, американська влада повідомила офіційний Берлін та інших європейських партнерів про свій намір ввести потужні санкції щодо російського трубоукладача "Фортуна" та його власника, російської компанії KVT-RUS.

Як відомо, команда очільника Кремля Володимира Путіна вирішила добудовувати газопровід "Північний потік-2" власними силами після того, як через санкції Білого дому його швейцарський підрядник зупинив роботу. Станом на 19 січня 2021 року з приблизно 2460 км газопроводу укладено понад 2300 км (тобто 94%). Нещодавно іноземним ЗМІ вдалося дізнатися, що російська влада налаштована завершити великі будівельні роботи на одній з двох гілок скандального російського газогону "Північний потік-2" в першій половині поточного року, попри потужні санкції офіційного Вашингтону.

Що важливо розуміти, уже з 15 січня будівництво магістралі мало поновитися у водах виключної економічної зони Данії. Минулого тижня "Фортуна" вийшла з німецького порту Вісмар, але через день шляху зупинилася на рейді порту Росток.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда президента РФ Володимира Путіна несподівано для всіх вирішила відкласти будівництво скандального російського газогону "Північний потік-2" у Балтійському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?