У Німеччині помер останній міністр оборони НДР
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині помер останній міністр оборони НДР

У Німеччині помер останній міністр оборони НДР

У столиці Німеччини, Берліні помер останній міністр національної оборони Німецької Демократичної Республіки Хайнц Кеслер.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutche Welle.

Чоловік помер 2 травня на 98-му році життя, про те відомо про його смерть стало лише 4 травня.

Кеслер народився 1920 року у родині німецьких комуністів. У роки Другої світової війни був у радянському полоні, де пройшов курси антифашистської школи і 1945 року вступив до Комуністичної партії Німеччини.

Читайте також: У Німеччині колишній суперник Меркель почав працювати коміком

З 1985 по 1989 роки Кеслер займав посаду міністра національної оборони НДР – аж до падіння Берлінської стіни і возз’єднання Німеччини.

Після відставки влада об’єднаної Німеччини звинуватила його у співучасті у вбивствах людей, які намагалися втекти з НДР. 1993 року його визнали винним та засудили до 7,5 років тюрьми, однак через 5 років звільнили за станом здоров'я.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Німеччині затримали офіцера Збройних сил країни, якого запідозрили у підготовці теракту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?