У Німеччині затримали офіцера, який планував теракт
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині затримали офіцера, який планував теракт

У Німеччині затримали офіцера, який планував теракт

У Німеччині за підозрою в підготовці терористичного нападу та в шахрайстві затриманий офіцер Бундесверу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

У прокуратурі Франкфурта-на-Майні в четвер, 27 квітня, розповіли, що 28-річний старший лейтенант німецької армії привернув до себе увагу правоохоронців ще у січні 2017 року, коли намагався сховати пістолет у вбиральні в аеропорту Відня. Встановлено, що перед цим, у 2016 році, він під фальшивими документами зареєструвався у Німеччині біженцем та отримував від держави відповідні соціальні виплати.

Читайте також: У Швеції затримали другого підозрюваного у скоєнні теракту в Стокгольмі

3-го лютого офіцера Бундесверу тимчасово затримали австрійські правоохоронці у той момент, коли він намагався забрати сховану зброю в аеропорту Відня. При цьому німецький офіцер не мав при собі дозволу на цей пістолет.

За даними прокуратури Німеччини, чоловік планував скоїти за допомогою зброї терористичну атаку, керуючись ксенофобськими мотивами. У ФРН також затриманий ймовірний спільник офіцера - 24-річний студент.

26 квітня, поліція провела по цій справі обшуки у 16-ти помешканнях у трьох країнах - Німеччині, Австрії та Франції. У німецькій прокуратурі зазначили, що цей військовий "вів подвійне життя", та наголосили, що цей випадок є безпрецедентним для Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?