У Німеччині розблокували Північний потік 2
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині розблокували Північний потік 2

У Німеччині розблокували Північний потік 2
Джерело:  online.ua

Федеральне відомство по судноплавству і гідрографії (BSH) 17 травня відхилило скаргу екологів, яка заблокувала будівництво "Північного потоку-2". Регулятор дозволив продовжити прокладку труб газопроводу в водах Німеччини.

Джерело: прес-реліз BSH

Як відомо, в позові екологи виклали масштаб загрози для природи з боку російського газопроводу. За їх підрахунками, "Північний потік-2", зокрема, безпосередньо руйнує середовище проживання на морському дні на площі розміром понад 16 футбольних полів, але загальна зона його негативного впливу більш ніж в десять разів більше. Також екологи звертали увагу, що територія району прокладки "Північного потоку-2" має особливе значення для гніздових птахів.

У BSH "після ретельної оцінки всіх інтересів, які слід було прийняти до уваги" прийняли рішення все ж таки розблокувати "Північний потік-2". Регулятор прийшов до висновку, що будівництво газопроводу "не буде мати будь-якого значного несприятливого впливу на окремі види птахів", гніздування яких на період прокладки труб уже завершиться.

Головне про будівництво Північного потоку 2

  • Газопровід Північний потік - 2, по якому Путін планує щорічно постачати 55 млрд кубометрів газу з Росії до Німеччини, побудували вже майже повністю.

  • Представники Nord Stream 2 AG стверджують, що вже прокладено 95% газопровідної магістралі, залишилося прокласти тільки 93 км труб в датських водах і 28 км труб - в німецьких.

  • Багато європейських компаній відмовилися брати участь в проекті через санкції США.

  • США поки призупинили санкційний тиск на Північний потік-2. Україна сподівається на допомогу Вашингтона - Київ підготував для США список компаній, які будують газопровід, і розраховує, що стосовно них будуть введені санкції.

  • 20 травня держсекретар США Ентоні Блінкен під час першої очної зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим планує підняти тему СП-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?