У Німеччині створено правлячу коаліцію – чого чекати Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині створено правлячу коаліцію – чого чекати Україні

У Німеччині створено правлячу коаліцію – чого чекати Україні
Джерело:  online.ua

Новосформований німецький уряд висловив готовність країни підтримувати наміри України щодо членства в ЄС. Йдеться, зокрема, про подальшу реалізацію політики "Східного партнерства". Представники коаліції вже підписали угоду, яка, крім іншого, містить пункт про вимогу від Російської Федерації припинити війну на Донбасі і повернути українській стороні Крим. У той же час політики висловилися за тісну співпрацю з Москвою.

Джерело:  Spiegel

Нагадаємо, "Східне партнерство" складається з таких пострадянських держав, як Азербайджан, Вірменія, Грузія, Молдова, Україна. До червня 2021 року до групи держав, щодо яких ЄС має на меті зміцнення стосунків входила й Білорусь.

"Такі держави, як Україна, Молдова і Грузія, котрі прагнуть членства в ЄС, повинні отримати змогу наближатися (до цього) шляхом послідовних реформ у сфері верховенства права та ринкової економіки", - йдеться у тексті угоди.

Судячи з усього, німецькі парламентарі хоч і підтримують прагнення України та визнають існування загрози її інтересів з боку РФ, все ж висловлюють також готовність до конструктивного діалогу з Російською Федерацією.

У тексті йдеться про вимогу негайно покласти край спробам дестабілізації України, насильству на сході України та незаконній анексії Криму. Політики ФРН констатують, що зняття санкцій з РФ залежить від повного виконання мінських угод.

"Ми за вирішення заморожених конфліктів в регіоні".

Нова коаліція має намір співпрацювати з Росією в енергетичних питаннях, однак прямої згадки про втілення проєкту "Північний потік-2" в угоді немає. Водночас німецькі посадовці критикують обмеження громадянських і демократичних свобод в Росії.

Цікаво, що МЗС країни очолить Співголова "Партії Зелених" Анналена Бербок. Ця політсила послідовно заперечує користі від впровадження ПП-2 і робить акцент на розширенні використання відновлюваних джерел енергії. Деякі пункти, що стосуються екологізації німецької економіки, згадані і в коаліційній угоді.

Як відомо, "Зелені", які увійдуть до нового уряду, виступають проти "Північного потоку-2". Співголова "Зелених" Анналена Бербок, яка очолить МЗС, наприкінці жовтня звинуватила Росію в "шантажі" у зв'язку з високими цінами на енергоносії по всій Європі, заявивши, що Москва намагається використати Німеччину для запуску газопроводу "Північний потік-2".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?