У Німеччині ухвалили несподіване рішення по Північному потоку-2
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині ухвалили несподіване рішення по Північному потоку-2

У Німеччині ухвалили несподіване рішення по Північному потоку-2
Джерело:  online.ua

Німеччина дозволила будувати скандальний газопровід "Північний потік-2" взимку, незважаючи на екологічні ризики. Федеральне відомство по судноплавству і гідрографії прийняло таке рішення, щоб прискорити завершення будівництва. Про нове рішення німецьких властей повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу BSH.

У відомстві пояснили, що за підсумками перевірки не виявили негативного впливу проєкту на навколишнє середовище. У той же час екологи запевняють, що будівництво "Північного потоку-2" в зимовий час несе ризики для морського середовища і негативно вплине на гніздування птахів.

"BSH дозволило прокладку труб для завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2" на довжину в 16,5 км в зимові місяці", - йдеться в офіційному повідомленні Федерального відомства по судноплавству і гідрографії.

Нагадаємо, в Німеччині розраховують, що "Північний потік-2" буде добудований в другому півріччі 2020 року, незважаючи на санкції США, через які швейцарська компанія Allseas вже призупинила роботи з будівництва та вивела свої кораблі з Балтійського моря.

Слід додати, що в Балтійському морі вже прокладено понад дві тисячі кілометрів подвійної нитки російського газопроводу, який дозволить Москві поставляти газ в Європу в обхід України. На даний момент до завершення будівництва залишилося прокласти близько 300 кілометрів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія готує жорстку відповідь на пекельні санкції США, який змогли зупинити будівництво "Північного потоку-2". Російські санкції проти США анонсував глава МЗС РФ Сергій Лавров, заявивши, що Москва прийме їх без шкоди для себе.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?