У Німеччині вакцинованим від коронавіруса нададуть привілеї
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині вакцинованим від коронавіруса нададуть привілеї

У Німеччині вакцинованим від коронавіруса нададуть привілеї
Джерело:  online.ua

Влада Німеччини вакцинованим від коронавіруса громадянам пообіцяла особливі привілеї. Щеплені німці зможуть без тестів ходити по магазинам і подорожувати без дотримання карантину.

Джерело: Bild

Про привілеї для вакцинованих від коронавіруса німців розповів глава МОЗ ФРН Йенс Шпан. Остаточне рішення з цього питання і повний список привілеїв для вакцинованих буде затверджено після подолання третьої хвилі пандемії.

"Ті, хто отримав щеплення зможуть без тестів ходити по магазинах або в перукарні. Також, як вважають в Інституті Роберта Коха, їм більше не потрібно буде дотримуватися карантину", - анонсував міністр охорони здоров'я ФРН.

Вакцинація і карантин в Німеччині

Німеччина почала вакцинацію від коронавіруса в грудні 2020 року. На даний момент щеплення від ковіда в цій країні отримали майже 10 мільйонів осіб, близько половина з яких вже повністю вакциновані другою дозою.

У Німеччині схвалені наступні вакцини проти COVID-19:

  • Moderna

  • Oxford / AstraZeneca

  • Pfizer / BioNTech

Незважаючи на масштабну вакцинацію в Німеччині захворюваність ковідом там залишається на високому рівні, хоч кількість нових хворих значно знизилася. У зв'язку з цим влада ввела в ФРН жорсткий локдаун, який діє і на великодні свята. З 1 по 5 квітня в Німеччині заборонили роботу майже всіх магазинів. Релігійні служби проводяться тотлько в онлайн-режимі. Більш того, у великих містах Німеччини, наприклад, в Гамбурзі, діє комендантська година - з 21:00 вечора до 5:00 ранку.

Жителям Німеччини дозволили збиратися в компанії не більше п'яти осіб з двох домогосподарств, не рахуючи дітей до 14 років. Роботодавцям наказали перевести на дистанційну роботу всіх співробітників. Школи і дитячі сади в містах закривають при показнику нових заражень за останні сім днів в 200 випадків на 100 тисяч осіб.

Важливо відзначити, що жорсткий локдаун діє в ФРН з 16 грудня 2020 року, його неодноразово продовжували і доповнювали новими заходами. З 1 березня карантин злегка послабили - знову відкрилися перукарні, книжкові та квіткові магазини, магазини садових товарів, косметичні салони, автошколи, але обмеження знову довелося посилити через сплеск захворюваності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?