У Німеччині вимагають в уряду негайно розблокувати продаж зброї Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині вимагають в уряду негайно розблокувати продаж зброї Україні

У Німеччині вимагають в уряду негайно розблокувати продаж зброї Україні
Джерело:  online.ua

Редакція німецького авторитетного видання Spiegel вимагає в уряду своєї країни не блокувати продаж зброї Україні. Свої вимоги журналісти озвучили у новій статті, яка отримала назву "Зволікання Німеччини робить війну більш вірогідною".

Джерело: Spiegel 

Журналісти закликають уряд Німеччини розблокувати продаж зброї Україні

Редакція видання звертає увагу на те, що небажання німецького уряду продавати зброю Україні викликало питання щодо надійності німецької сторони не лише в Києві, а й у міжнародної спільноти.

Журналісти нагадують, що канцлер Олаф Шольц й очільниця мзс Анналена Бербок пикривають німецьким принципом не експортувати зброю до кризових регіонів.

Для такого ставлення є вагомі причини. Зброя може допомогти загострити конфлікт. Вона може потрапити в чужі руки, як це сталося в Афганістані після перемоги талібів. Але політичні принципи також можуть призвести до неправильних результатів в окремих випадках, - наголошують журналісти.

Фото — unsplash.com

Не забула реадкція видання згадати приклад 2014 року, коли "Ісламська держава" погрожувала захопити курдські міста та села на півночі Іраку - як відомо, тоді німецька влада оснастила курдських бійців "пешмерга" гранатометами. Тоді рішення Берліну допомогло зупинити наступ ісламістів.

"Це порушило табу, як відкрито визнала міністр оборони Урсула фон дер Ляєн. І все-таки це було правильно. З точки зору Шольца і Бербок, ситуація в Україні не виправдовує порушення табу... Поставка зброї може бути неефективною у військовому плані. Однак вона буде сигналом Путіну, що Захід єдиний у протистоянні його загрозі. Це продемонструвало б спільну волю європейців протистояти політиці великих держав щодо порушення міжнародного права. Чи може зброя для України запобігти війні, ніхто не знає. Однак безсумнівним є те, що розбіжності роблять війну більш вірогідною, - підкреслюють представники Spiegel.

Журналісти звертають увагу на те, що офіційний Берлін повинен принаймні не заважати своїм партнерам постачати зброю Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?