У Німеччині зафіксували ще один новий штам коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині зафіксували ще один новий штам коронавірусу

У Німеччині зафіксували ще один новий штам коронавірусу
Джерело:  online.ua

У різних куточках світу продовжують фіксувати дедалі більше нових штамів коронавірусу. 18 січня офіційно стало відомо, що новий варіант COVID-19 виявили у 35 пацієнтів в лікарні баварського міста Гарміш-Партенкірхен на півдні Німеччини. За словами вчених та експертів, цей новий штам суттєво відрізняється від варіантів, які нещодавно вперше зафіксували у ПАР і Великій Британії. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Deutsche Welle.

 Як стверджує директор місцевої клініки, наразі важко сказати, наскільки заразний і наскільки смертоносний новий варіант COVID-19.

"Той факт, що це новий варіант, не означає, що він більш заразний",— заспокоїв німців та усю міжнародну спільноту Франк Нідербюль.

На переконання заступника медичного директора Клеменса Стокклаузнера, панікувати не потрібно, оскільки даних про новий штам коронавірусу поки дуже мало.

"Ми повинні дочекатися повного секвенування. Станом на сьогодні ми не можемо сказати, чи має ця (мутація) будь-яке клінічне значення", — наголосив фахівець.

За його словами, зразки пацієнтів уже відправили в берлінську лікарню "Шаріте" для подальшого дослідження.

Не можна не звернути увагу на те, що протягом останніх днів в Німеччині рівень нових випадків інфекції суттєво знизився, а заповнюваність відділень інтенсивної терапії хворими на коронавірус зменшилася на 10-15%. Попри покращення ситуації, уже 19 січня шістнадцять прем'єр-міністрів федеральних земель Німеччини планують провести перемовини з лідеркою ФРН Ангелою Меркель: вони хочуть детально обговорити можливі жорсткіші заходи, щоб зупинити подальше поширення пандемії коронавірусу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що представники Кенійського медичного дослідницького інституту звернулися з терміновим попередженням до усієї міжнародної спільноти — вчені завили, що в їхній країні виявили новий штам коронавірусу. Як стверджують фахівців, він зовсім не схожий на той, які знайшли у Великій Британії та Південній Африці. Окрім того, наголошується, що загалом на південному сході країни виявили аж 16 нових штамів коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?