Вчені виявили ще 16 нових видів коронавірусу — що про них відомо
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені виявили ще 16 нових видів коронавірусу — що про них відомо

Вчені виявили ще 16 нових видів коронавірусу — що про них відомо
Джерело:  online.ua

Дослідники з Кенійського медичного дослідницького інституту озвучили екстрене попердження для усієї міжнародної спільноти — вони офіційно повідомили, що в їхній країні виявили новий штам коронавірусу. За словами фахівців, він зовсім не схожий на той, які знайшли у Великій Британії та Південній Африці. Окрім того, наголошується, що загалом на південному сході країни виявили аж 16 нових штамів коронавірусу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням видання East African.

Згідно з останніми даними, генетично всі вони не схожі на "британський" чи інший коронавірус. Так, у період з червня по жовтень дослідники зафіксували, що з 16 видів – 12 послідовностей були унікальними. Тести проводили у 8 округах:

  • Найробі,

  • Каджіадо,

  • Кіліфі,

  • Таїта Тавета,

  • Тана,

  • Момбаса,

  • Квале,

  • Ламу.

За словами вчених, переважна більшість мутацій нових видів – незначні і мають мінімальний вплив. Проте наразі занадто рано говорити з упевненістю, як новий штам коронавірусу буде впливати на характер захворюваності в країні.

"У Кенії зареєстрували менш як 100 випадків захворювання на COVID-19 за останній тиждень. Однак медичні експерти попереджають, що це може бути просто затишшям перед черговою бурею", – йдеться в повідомленні.

Вчені звертають увагу на те, що новий варіант може мовчки "гуляти" країною і бути небезпечним.

"Особливість нових штамів полягає в тому, що вони здатні швидко поширюватися і в початковій фазі захворювання їх дуже важко визначити у інфікованих", – прокоментував останні дані один з учасників досліджень Чарльз Аготі.

Наразі відомо, що до досліджень уже приєдналася Всесвітня організація охорони здоров'я. Що важливо розуміти, раніше науковці запевняли, що нинішні нові штами коронавірусу не впливають на тяжкість перебігу хвороби.

Як уже згадувалося раніше, перший штам коронавірусу почав стрімко поширюватись у Британії у грудні. За словами вчених, цей варіант недуги може бути на 70% заразнішим, ніж звичайний. Окрім того, випадки зараження новим штамом виявили у низці країн Європи, а також в Сінгапурі, Японії, Австралії, Канаді, США, Південній Кореї і Йорданії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені пояснили, для кого може бути небезпечний штам коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?