У Німеччині затримали підозрюваного в підготовці теракту з хімічною зброєю
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині затримали підозрюваного в підготовці теракту з хімічною зброєю

У Німеччині затримали підозрюваного в підготовці теракту з хімічною зброєю
Джерело:  online.ua

Німецька поліція провела обшук у квартирі в місті Кастроп-Рауксель, земля Північний Рейн-Вестфалія, і заарештувала чоловіка, якого підозрюють у підготовці ісламістської атаки з можливим використанням хімічної зброї.

Джерело: Spiegel

У Німеччині заарештували чоловіка, який готував теракт

Як зазначає видання, 32-річний громадянин Ірану підозрюється в підготовці атаки шляхом застосування отрут ціаніду і рицину.

Згідно з інформацією поліції, підозрюваного взяли під варту разом зі ще одним чоловіком. Наскільки далеко просунулися плани нападу і чи була вже визначена конкретна ціль, не повідомляється.

Співробітники Інституту Роберта Коха (RKI) також перебували на місці як консультанти через біологічну та хімічну небезпеку.

За даними RKI, високотоксичний рицин внесено до списку бойової зброї в розділі "біологічна зброя".
Ціанід також дуже токсичний; навіть незначні його кількості чинять смертельний вплив на людину.

Як додає видання, співробітники поліції були одягнуті у захисні костюми. Речові докази підготовки теракту доставили у пункт знезараження, який облаштували у пожежній частині.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?