У німецькому парламенті обговорять поставку Україні сучасних бойових танків і БМП
Категорія
Світ
Дата публікації

У німецькому парламенті обговорять поставку Україні сучасних бойових танків і БМП

У німецькому парламенті обговорять поставку Україні сучасних бойових танків і БМП
Джерело:  online.ua

У парламенті Німеччини 22 веренся обговорять пропозиції опозиційної партії ХДС/ХСС про поставку Україні сучасних танків і БМП західного виробництва. Це те, чого канцлер Олаф Шольц і соціал-демократи (СДПН) не бажають робити, аргументуючи це тим, що жодна країна ще не поставила Україні сучасні танки.

Джерело: DW

У Німеччині обговорять передачу Україні танків

Найбільша опозиційна партія Німеччини, правоцентристська Християнські демократи (ХДС), висунула пропозицію про поставку в Україну бойових танків і БМП західного виробництва з промислових складів.

Якщо пропозиція під назвою «Захищаючи мир і свободу в Європі — рішуче підтримуючи Україну важкою зброєю зараз» — буде винесено на голосування, можуть проявитися тріщини в урядовій коаліції, оскільки багато депутатів від Зелених і неоліберальних Вільних демократів (FDP) також виступають за збільшення військової допомоги.

Пропозиція закликає негайно надати Україні дозвіл на експорт бойових танків і бронетранспортерів із промислових запасів.

Крім того, документ вимагає доставити в Україну додаткове важке озброєння, "зокрема, бойові броньовані машини та далекобійна артилерія, також із запасів Бундесверу".

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц і міністр оборони Крістіне Ламбрехт натякали, що не хочуть змінювати свою лінію в постачанні важкого озброєння.

Україна вже кілька місяців закликає надати західні танки для боротьби з російськими нападниками.

Україні наразі не вистачає обладнання для успішного проведення контратак, особливо на відкритій місцевості. Ось чому Україна так сильно потребує допомоги у вигляді бойових танків і бронетранспортерів, - сказав Ніко Ланге, аналітик Мюнхенської конференції з безпеки.

В уряді Німеччини більш стримані соціал-демократи стикаються зі зростаючим тиском з боку своїх партнерів по коаліції – Зелених і Вільних демократів (FDP).

Міністр закордонних справ Анналена Бербок від "Зелених" сказала: "У цій вирішальній фазі, в якій зараз перебуває Україна, я не вважаю це рішення, яке слід відтягувати надовго".

Вона додала, що в будь-якому випадку постачання «сучасних бойових танків», таких як Leopard 2, може бути вирішено лише спільно «в рамках коаліції та на міжнародному рівні».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?