У Нотр-Дамі вперше після масштабної пожежі пройшов концерт
Категорія
Світ
Дата публікації

У Нотр-Дамі вперше після масштабної пожежі пройшов концерт

У Нотр-Дамі вперше після масштабної пожежі пройшов концерт
Джерело:  online.ua

Пам'ятник світової культури - Собор Паризької Богоматері - до сих пір знаходиться в крихкому стані після масштабної пожежі, яка практично зруйнувала будівлю. Але перед Різдвом 2020 року там все ж відбувся концерт, який пройшов вперше за 1,5 року. Виступ музикантів і солістів хору проходив без глядачів, але транслювався на французькому телебаченні. Спеціальними гостями вечора стали відомий французький віолончеліст Готьє Капюсон і оперна співачка Жюлі Фукс. Крім творів Вольфганга Амадея Моцарта і Франца Шуберта, вони виконали відомі різдвяні пісні, серед яких була Jingle Bells і ще кілька композицій. Відео різдвяного концерту з Нотр-Даму опублікували в мережі, передає ONLINE.UA.

Різдвяний концерт в Нотр-Дамі в цьому році проходив по-особливому. Вокалістів одягли в будівельні костюми і каски та проінструктували їх про правила безпеки, так як в Соборі триває реставрація та ремонтні роботи. Як розповів керівник хору Анрі Шале, планувалося, що у виступі візьмуть участь 20 співаків, проте в результаті число учасників було скорочено до восьми.

"Раніше ми співали в соборі практично щовечора, це був наш другий дім. Зараз ми раді і цій можливості", - сказав Шале, нагадавши, що незважаючи на роботи по відновленню собору, доступ в приміщення відкриють не раніше 2024 року.

Нагадаємо, масштабна пожежа в Соборі Паризької Богоматері сталася в квітні 2019 року. Через вогонь, який охопив весь Нотр-Дам-де-парі, обвалилися шпиль собору і його дах. Під час пожежі в Нотр-Дамі вдалося врятувати терновий вінець Ісуса Христа, викуплений королем Людовіком Святим в XIII столітті у Венеції. Рятувальникам і пожежним також вдалося врятувати основну конструкцію Собору Паризької Богоматері. Причина пожежі досі не встановлена - в Парижі пожежу поки розслідують як нещасний випадок. Відновити Нотр-Дам обіцяють протягом п'яти років, але не виключено, що ремонт затягнеться на більший термін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на відновлення Нотр-Дама весь світ за першу добу після пожежі зібрав понад 700 мільйонів євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?