У Нові Санжари викликали відомого лікаря - відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

У Нові Санжари викликали відомого лікаря - відома причина

У Нові Санжари викликали відомого лікаря - відома причина
Джерело:  Укрінформ

У суботу, 22 лютого, в селище Нові Санжари на Полтавщині, де в санаторії Нацгвардії розмістили евакуйованих з Китаю українців і іноземців, приїде відомий лікар Євген Комаровський. Він проведе бесіди з місцевими жителями щодо небезпеки коронавірусу, його симптоми і способи зараження. Про терміновий візит Комаровського в Нові Санжари повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Сьогодні до Нових Санжар приїде доктор Комаровський. Він проведе зустріч з місцевим населенням і як незалежний фахівець пояснить свою точку зору щодо ситуації з коронавірусом, і по багатьом іншим речам", - уточнив Данілов.

Також секретар РНБО додав, що ситуація в Нових Санжарах на сьогодні повністю контрольована. Українці та іноземці, яких евакуювали з епіцентру епідемії китайського коронавіруса, забезпечені всім необхідним. У них сьогодні взяли всі необхідні аналізи, які вже літаком відправили до Києва на дослідження.

Данилов підкреслив, що у всіх евакуйованих з Китаю людей аналізи будуть брати кожні три дні. На сьогоднішній день всі люди абсолютно здорові. За словами глави РНБО, ні в однієї людини, що знаходиться в обсервації, не зафіксовано жодних підозрілих симптомів.

В інтерв'ю журналістам Данілов також повідомив, хто стоїть за протестами в Нових Санжарах, які виникли в день приїзду українців з Китаю. За його словами, в заворушеннях брали участь професійні підбурювачі, які прибули на Полтавщину з інших міст.

Нагадаємо, 22 лютого Секретар РНБО Олексій Данілов терміново виїхав в Нові Санжари за дорученням президента України Володимира Зеленського, щоб на місці детально ознайомиться з ситуацією, яка виникла на тлі евакуації українців і іноземців з Китаю. Данілов спільно з головою Полтавської обласної державної адміністрації провів зустріч з головою районної державної адміністрації та головою Новосанжарської селищної об'єднаної територіальної громади, під час якої було обговорено поточну ситуацію і необхідну допомогу з подальшим перебуванням евакуйованих в медцентрі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 22 лютого в українців та іноземців, яких евакуювали з охопленого епідемією коронавіруса Китаю, взяли перші аналізи на смертельну інфекцію. Збір матеріалу провели епідеміологи, які прибули в Нові Санжари для обстеження людей. Аналізи на коронавірус зроблять в лабораторії Києва, куди матеріали вже відправлені літаком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?