У новий Офіс генпрокурора пройшли прокурори колишніх "беркутівців"
Категорія
Політика
Дата публікації

У новий Офіс генпрокурора пройшли прокурори колишніх "беркутівців"

У новий Офіс генпрокурора пройшли прокурори колишніх "беркутівців"
Джерело:  Hromadske

Низка прокурорів, яка займалася справами розстрілів на майдані з боку "Беркуту", успішно пройшла співбесіду у реформований Офіс генпрокурора. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське" та пресслужбу відомства.

Згідно з оприлюдненими списками, посади зберегли Ігор Земсков, Денис Іванов та Яніс Симонов. Загальна кількість зарахованих в Офіс осіб складає 36. Відмову отримали лише 4.

Земсков вирішив не розкривати певні деталі співбесіди. Вони стосувалися розслідування справ Майдану. Посадовець у майбутньому працюватиме як заступник начальника 3-го відділу процесуального керівництва Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв'язку із масовими протестами у 2013-2014 роках.

За словами поновленого прокурора, справи Майдану й надалі знаходитимуться у полі його праці.

"Продовжую займатися процесуальним керівництвом під час досудового розслідування та підтриманням обвинувачення у провадженнях, де я старший групи прокурорів", - пояснив Земсков.

Нагадаємо, кілька обвинувачених у розстрілах екссиловиків "Беркуту" стали учасниками обміну між Україною та РФ. Наразі вони перебувають в ОРДЛО.

Як повідомляв ONLINE.UA, Офіс генерального прокурора почав роботу у четвер, 2 січня. Відповідний наказ напередодні затвердив генпрокурор Руслан Рябошапка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?