У Нью-Йорку організували виставку про воєнні злочини РФ в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

У Нью-Йорку організували виставку про воєнні злочини РФ в Україні

У Нью-Йорку організували виставку про воєнні злочини РФ в Україні
Джерело:  online.ua

З нагоди річниці визволення Бучі в Нью-Йорку відбулась виставка, присвячена російським воєнним злочинам. Виставка знаходитиметься в 100 метрах від ООН та символізуватиме заснуванню Спеціального міжнародного трибуналу, який судитиме Росію за злочин агресії.

Джерело: Офіс Президента

У Нью-Йорку пройде виставка про воєнні злочини РФ

Повідомляється, що з ініціативи Офісу Президента України була відкрита міжнародна виставка під назвою "Україна. Розп'яття. Трибунал" за 100 метрів від ООН в приміщенні 866 United Nations Plaza.

Виставка продемонструє злочини Росії в Україні та буде презентована напередодні розгляду в ООН питання створення Міжнародного трибуналу, який покарає Росію за злочини агресії.

Виставка організована Національним музеєм історії України у Другій світовій війні за підтримки Офісу Президента України.

На площі близько двох тисяч квадратних метрів розміщено понад 1000 експонатів, зібраних під час поїздок до щойно деокупованих територій, де Росія тероризувала мирне населення.

Виставка свідчить про російські злочини стосовно мирного населення, дітей та військовополонених, а також міжнародного гуманітарного права та територіальної цілісності України.

Міжнародний спеціальний трибунал для РФ

Під час відкриття виставки керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що Україна вважає вкрай важливим створення Міжнародного спеціального трибуналу для керівництва Росії.
Він повідомив, що на кінець березня в Україні зафіксовано 90 тисяч воєнних злочинів.

Воєнні злочини Росії настільки нахабні й очевидні, що Міжнародний кримінальний суд нещодавно видав ордер на арешт президента Володимира Путіна. Перш за все, головним та первинним злочином, вчиненим президентом Росії, є саме акт агресії, – наголосив керівник Офісу Президента.

Єрмак також зазначив, що в цьому винен не лише Путін, але й кожен, хто приймав участь у скоєнні жахливих злочинів.

Усі ці люди мають отримати по заслугах. Для цього має бути створений спеціальний трибунал, який судитиме і каратиме їх, – пояснив очільник Офісу Президента.

Повідомляється, що у березні минулого року Офіс Президента України розпочав кампанію зі створення трибуналу, отримавши підтримку Парламентської асамблеї Ради Європи та Європейського парламенту.

Єрмак заявив, що Національні парламенти по всій Європі ухвалили десятки рішень на підтримку цієї ініціативи.

За його словами, у Гаазі ось-ось розпочнеться збір доказів російського злочину агресії. Генеральна Асамблея ООН має ухвалити резолюцію, що закликає покарати Росію за злочин агресії.

Від імені моїх співвітчизників, які страждають, я закликаю всіх вас підтримати цю резолюцію. І прошу вас зробити все можливе, щоб притягнути державу-терориста до відповідальності за скоєні нею злочини, – заявив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?