Невідомі взяли кредит на росіянку та підбили її спалити військкомат
Категорія
Світ
Дата публікації

Невідомі взяли кредит на росіянку та підбили її спалити військкомат

Невідомі взяли кредит на росіянку та підбили її спалити військкомат
Джерело:  online.ua

У Первоуральську, місті Росії, 73-річна жінка спробувала підпалити будівлю військкомату. Жінка була переконана, що вона бере участь у "секретній операції силовиків проти терористів".

Джерело: росЗМІ

Невідомі взяли кредит на росіянку та підбили її спалити військкомат

Наприкінці березня 2023 року невідома людина, яка представилася посадовцем Лебедєвим, зв'язалася з жінкою і повідомила її, що шахраї нібито оформили на неї кредит на 600 тис. рублів.

Жінка сказала невідомому, що має 200 тис. рублів, які вона погодилася перевести на "безпечний рахунок". Потім зловмисники підказали їй взяти кілька кредитів у банку у сумі понад 200 тис. рублів.

Жінка підпалювала комісаріат двічі

Згодом чоловік знову зв'язався з жінкою, подякував їй за допомогу та пообіцяв виплатити 600 тис. рублів як бонус від "поліції". Згодом він запропонував їй ще одну угоду за 200 тис. рублів - підпалити будівлю військкомату.
Щоб виконати завдання, куратор попросив пенсіонерку купити в магазині автомобільну олію та пляшку шампанського, після чого вилити алкоголь та залити в ємність горючу суміш. Їй запевнили, що спалах злякає "терористів, що орудують біля комісаріату".
Шахраї також попросили жінку зняти відео "угоди", через що їй було важко одночасно знімати на телефон та користуватися запальничкою. Пенсіонерка не змогла підпалити горючу суміш і вирішила поїхати. Потім зловмисники попросили замінити автомобільну олію на бензин, що жінка і зробила, повернувшись до військкомату за кілька годин. Але там її затримала поліція.
Пенсіонерці було висунуто звинувачення у хуліганстві, вчиненому групою осіб за попередньою змовою. Їй загрожує до семи років позбавлення волі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?