У Обами є кілька жорстких відповідей Путіну: з'явилися важливі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У Обами є кілька жорстких відповідей Путіну: з'явилися важливі подробиці

У Обами є кілька жорстких відповідей Путіну: з'явилися важливі подробиці
Джерело:  online.ua

В оточенні президента США  Барака Обами  спільно з американськими спецслужбами працюють над заходами у відповідь на хакерські кібератаки, здійснені Росією.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.


«Деякі варіанти були відхилені як неефективні, інші - як занадто ризиковані. Якби вдалося вибрати кращий варіант, президент діяв би вже зараз», - цитує видання слова джерела в Білому домі США.


Джерело розповіло, що один з варіантів - заблокувати таємні рахунки членів вузького кола президента Росії Володимира Путіна в банках Європи і Азії.


Читайте також:  Місце і час виберемо самі: Обама зробив гучну заяву про помсту Путіну


Також пропонувалося заборонити в'їзд в США керівництву Головного управління Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації.


За словами джерела The New York Times, в оточенні Обами думали також над ідеєю «розкрити зв'язок Путіна з олігархами», але відмовилися від неї, так як такого роду відкриття «не приведе росіян в шок».


Джерело також поінформувало, що Агентство національної безпеки і кіберкомандування США розробили в тому числі ряд інших заходів у відповідь на російські кібератаки, але їх відхилив Пентагон (міністерство оборони США).


Як повідомляв ONLINE.UA, президент США Барак Обама заявив про те, що під час останньої зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним в Китаї звертався до нього з вимогою припинити хакерські атаки на США, пригрозивши в іншому випадку наслідками.


При цьому 16 грудня  прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав "непристойними" звинувачення на адресу Кремля з боку США в хакерських атаках і зажадав навести докази.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?