У ОЗХЗ розкрили всю правду про отруєння Навального
Категорія
Світ
Дата публікації

У ОЗХЗ розкрили всю правду про отруєння Навального

У ОЗХЗ розкрили всю правду про отруєння Навального
Джерело:  online.ua

Російського опозиціонера Олексія Навального, який проходить лікування в берлінській клініці, дійсно отруїли нервово-паралітичним агентом з групи "Новачок". Наявність бойової отрути в організмі політика підтвердив технічний секретаріат Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ), звіт якого вже вивчають в Німеччині. Відзначається, що виявлена в організмі російського політика отрута схожа за структурою на формулу отрути з групи "Новачок", якою отруїли Юлію та Сергія Скрипалів, але не повністю ідентична цій формулі. У ОЗХЗ прийшли до висновку, що проти Навального застосували новий тип "Новачка", який формально не входить в список Конвенції про хімічну зброю, але все одно є хімічною зброєю. У Росії вже відреагували на висновки ОЗХЗ про отруєння Навального. Офіційна Москва звинуватила організацію в упередженості. Сам звіт ОЗХЗ в команді президента РФ Володимира Путіна назвали "фантастичною історією, яка отримала продовження по конспірологічних сценарієм". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу німецького уряду і МЗС РФ.

"ОЗХЗ опублікувала результати аналізу двох уповноважених референтних лабораторій, які узгоджуються з тими, яких уже досягли спеціальні лабораторії Німеччини, Швеції та Франції. Це ще раз підтверджує однозначні докази того, що Олексій Навальний став жертвою нападу із застосуванням хімічної нервово-паралітичного агента з групи" Новачок ". Цей нервово-паралітичний агент ще не був офіційно занесений ОЗХЗ в її списки", - йдеться в заяві федерального уряду Німеччини.

У команді канцлерки Німеччини Ангели Меркель наголосили, що в найближчі дні відбудеться тісний обмін між виконавчою радою ОЗХЗ і групою партнерів по ЄС щодо наступних кроків. Там нагадали, що будь-яке використання хімічної зброї є серйозним проступком і не може залишатися без наслідків.

У Росії категорично спростовують отруєння Навального "Новачком", що підтвердили в ОЗХЗ. Команда Путіна заявила про намір представити своє бачення ситуації щодо взаємодії Німеччини і секретаріату Організації із заборони хімічної зброї. Офіційна Москва пригрозила надати державам - учасникам ОЗХЗ "хронологію закулісних маніпуляцій основних дійових осіб цієї вистави".

"Таким чином, фантастична, по суті, історія, ініційована з подачі Берліна, його євроатлантичними союзниками укупі з керівництвом Технічного секретаріату ОЗХЗ, отримала своє продовження за заздалегідь спланованим конспірологічних сценарієм", - істерично відреагували в МЗС РФ на висновки ОЗХЗ.

Нагадаємо, 20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. Після токсичного отруєння Навальний впав у кому, з якої німецьким медикам вдалося вивести політика тільки 14 вересня. 23 вересня, його виписали з німецької клініки, однак лікарі попередили про окремі наслідки отруєння, про яких можна буде судити пізніше.

Важливо додати, що не тільки влада Німеччини підтвердила, що Навального отруїли "Новачком", але і незалежні лабораторії Франції і Швеції. Меркель не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, тому як намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії. У Меркель переконані, що бойовиу отруту такого типу могли створити тільки в державній лабораторії і вона могла бути доступною тільки спецслужбам. Експерти Бундесверу вважають, що Навальний мав померти в літаку, але врятувало його те, що пілоти екстрено посадили літак, а в Омську медики дали йому антидот - атропін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі заявили про те, що лікарі берлінської клініки "Шаріте"не виявили в аналізах Олексія Навального ніяких отруйних речовин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?