У Палаті представників США відповіли, коли проголосують за імпічмент Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

У Палаті представників США відповіли, коли проголосують за імпічмент Трампа

У Палаті представників США відповіли, коли проголосують за імпічмент Трампа
Джерело:  online.ua

Демократи в Палаті представників США офіційно повідомили, що всерйоз налаштовані уже 13 січня (середа) провести голосування за імпічмент чинного очільника Білого дому Дональда Трампа. Першим цю інформацію підтвердив лідер більшості в Палаті представників Стені Хоєр. Він також звернув увагу на те, що ввечері 12 січня Палата представників буде голосувати за резолюцію, яка закличе віцепрезидента Майка Пенса застосувати 25-ту поправку до Конституції, щоб усунути Трампа від влади, а потім планує проголосувати в середу о 9 ранку за східним часом по резолюції про імпічмент. Що важливо розуміти, поки що відсутні ознаки того, що Пенс погодиться нарешті застосувати поправку, як того вимагають демократи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Як уже згадувалося раніше, 11 січня демократи офіційно представили свою резолюцію про імпічмент та звинуватили чинного американського лідера Дональда Трампа в "підбурюванні до повстання". Варто звернути увагу на те, що вони всерйоз налаштовані зробити його першим президентом в історії, якому двічі був оголошений імпічмент. Експерти та журналісти прогнозують, що ця резолюція буде ухвалена 13 січня, оскільки, як відомо, демократи мають більшість в Палаті представників.

"Єдина стаття про імпічмент, яка була представлена, вказує на неодноразові неправдиві твердження Трампа про те, що він виграв вибори, і на його виступ перед натовпом 6 січня до того, як учасники акції протесту почали штурмувати Капітолій", – йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, спроба імпічменту Трампа є радше символічною, адже для завершення процедури відсторонення президента недостатньо часу. Інавгурація новообраного лідера США Джо Байдена відбудеться уже 20 січня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нещодавно Дональд Трамп у приватній бесіді звинуватив "людей Антифа"  у штурмі Капітолію, ігноруючи той красномовний факт, що існує дуже багато відео та документальних доказів, які вказують на, що нападниками в основному були прихильники чинного очільника Білого дому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?