Відомо, кого Трамп вважає винним у нападі на Капітолій
Категорія
Політика
Дата публікації

Відомо, кого Трамп вважає винним у нападі на Капітолій

Відомо, кого Трамп вважає винним у нападі на Капітолій
Джерело:  online.ua

Американським журналістам вдалося дізнатися, що чинний очільник Білого дому Дональд Трамп 11 січня під час приватної бесіди звинуватив "людей Антифа" у штурмі Капітолію, попри те, що є чимало відео та документальних доказів, які підтверджують той факт, що нападниками в основному були прихильники самого президента США. Наголошується, що про свою позицію Трамп повідомив під час телефонної розмови з лідером республіканської меншості у Палаті представників Кевіном Маккарті. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на портал Axios.

Що важливо розуміти, сам Маккарті, який знаходився в той момент нападу в будівлі Капітолія, робив усе можливе, аби довести, що безлади організували прихильники американського лідера — цей факт підтверджують фотографії та відеозаписи.

Як стверджують анонімні джерела видання, 30-хвилинна бесіда Трампа і Маккарті була вкрай напруженою. Зазначається, що Дональд Трамп вкотре почав скаржитися про фальсифікації на виборах, на що конгресмен відповів: "Припиніть! Вони завершилися. Вибори завершилися".

"Він сказав Трампу, що йому слід зателефонувати Джо Байдену, зустрітися з новообраним президентом і слідувати традиціям та залишити вітальний лист у Резолюційному бюро для свого наступника. Президент сказав йому, що він не вирішив, чи робити це для Байдена", — йдеться в повідомленні порталу.

Нагадаємо, також нещодавно стало відомо, що в.о. міністра внутрішньої безпеки США Чед Вулф йде у відставку після нападу на Капітолій. Про це посадовець повідомив своїй команді за 9 днів до інавгурації нового президента Джо Байдена. Він запевнив, що це рішення пов’язане із судовими справами щодо законності його призначення. Тиждень тому чинний президента Дональд Трамп відкликав кандидатуру Вулфа на цю посаду.

"Водночас саме його відомство мало координувати безпеку під час штурму Конгресу та відповідає за безпечне проведення інавгурації Байдена. Зазначається, що це останній високопоставлений чиновник, який пішов у відставку після спроби захоплення Капітолію", — сказано в повідомленні.

Що важливо розуміти, нещодавно також у відставку подали міністр освіти та міністр транспорту США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Мілош Земан заявив, що Дональд Трамп хотів влаштувати Майдан в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?