У ПАР схвалили рішення про відмову від Римського статуту
Категорія
Політика
Дата публікації

У ПАР схвалили рішення про відмову від Римського статуту

У ПАР схвалили рішення про відмову від Римського статуту
Джерело:  online.ua

Президент ПАР Сиріл Рамафоса заявив, що правляча партія країни ухвалила рішення щодо відмови країни від дотримання положень Римського статуту, за яким мав би відбутись арешт кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна у разі його візиту до країни для участі у саміті БРІКС. 

Джерело: Barron's

У ПАР прийняли рішення про вихід із Римського статуту

У березні місяці цього року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт кремлівського диктатора Володимира Путіна, через що влада ПАР, за положеннями Римського статуту мала б затримати Путіна під час його запланованого візиту до країни на саміт БРІКС за участі Бразилії, Індії, Китаю та ПАР.

Так, правляча партія ухвалила рішення про те, що вихід Південної Африки з Римського статуту є розсудливим. Рішення, ухвалене після засідання Африканського національного конгресу у вихідні дні, було ухвалене в основному через те, що суд сприймається несправедливим стосовно деяких країн. Ми хотіли б, щоб це питання про несправедливе звернення було належним чином обговорено, але тим часом правляча партія ще раз вирішила, що має бути вихід, - зазначив Рамафоса.

Чехія стурбована зростанням впливу РФ у країнах Європи

Президент Чехії Петр Павел висловив побоювання стосовно зростання популістських та проросійських настроїв у сусідніх європейських країнах.

Зокрема, Павел вказав на загрозу перемоги популістських політиків у Словаччині наприкінці цього року.

Про Угорщину він висловився ще більш прямолінійно.

Існує низка вагомих причин побоюватися проросійської орієнтації нинішнього угорського керівництва, - зазначив президент Чехії.

Але говорячи про антиурядові протести, які відбуваються в Чехії протягом останніх кількох місяців, Павел зазначив, що протестувальників не слід змішувати в одну купу, і що політикам потрібно докладати більше зусиль для пояснення політики громадянам.

Частина з них, ймовірно, надихаються проросійськими елементами. Але багато з них просто незадоволені тим, як уряд інформує про різні заходи в соціальній та економічній сферах. І треба визнати, що комунікація не є найсильнішою стороною нинішнього чеського уряду, - пояснив Павел.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?