У Парижі пригрозили повною забороною електросамокатів через смертельні ризики
Категорія
Світ
Дата публікації

У Парижі пригрозили повною забороною електросамокатів через смертельні ризики

У Парижі пригрозили повною забороною електросамокатів через смертельні ризики
Джерело:  online.ua

Паризька місцева влада розглядає можливість повної заборони на масове використання електросамокатів на території мегаполіса, оскільки такий вид транспорту спричиняє смертельні інциденти у пішохідних зонах.

Джерело: Le Figaro

За оприлюдненими подробицями, приводом для жорстких заяв став наїзд на жінку двох дівчат, що рухалися набережною Сени на самокаті. Пізніше постраждала померла.

Місцева влада дотримується позиції, згідно з якою домовленості із прокатними сервісами не будуть продовжені, якщо компанії не обмежать швидкість переміщення та не посилять контроль за паркуванням.

“Або самокати перестануть створювати проблеми та додаткову небезпеку, перш за все для пішоходів, або ми розглядаємо повну заборону електросамокатів самообслуговування в кінці контракту в жовтні 2022 року”, - говориться у заявах.

Помічник паризького мера уточнив, що окремі міста вже ввели суворі обмеження на масовий прокат самокатів заради безпеки людей. Від власників прокатних сервісів, зокрема, вимагатимуть у майбутньому обмеження швидкості до 10 кілометрів на годину. Особливо це важливо для шкільних зон та районів, де регулярно триває скупчення людей.

Згаданий смертельний інцидент із самокатом стався напередодні. Жінку юні користувачки самокату буквально знесли - вона впала та вдарилася головою об тротуар. Постраждала зазнала зупинки роботи серця, але медики її реанімували.

Утім, лікарі після кількох днів боротьби за життя жінки констатували її смерть у медичному закладі.

Самокати в Києві

Прокат електросамокатів в українській столиці вже зазнав певних обмежень. Київська міська адміністрація уклала спеціальний так званий меморандум з компаніями, яким обмежила швидкість переміщення до 20 кілометрів на годину та змінила порядок паркування техніки.

За офіційними даними, у столиці буквально з’являться заборонені для катання зони - історичний центр, райони дипломатичних установ, окремих державних і правоохоронних органів, суб’єктів зі сфери національної безпеки та оборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?