В МВС анонсували нововведення щодо фіксації порушень ПДР у Дії
Категорія
Україна
Дата публікації

В МВС анонсували нововведення щодо фіксації порушень ПДР у Дії

В МВС анонсували нововведення щодо фіксації порушень ПДР у Дії
Джерело:  online.ua

У Міністерстві внутрішніх справ працюють над доповненням функціоналу сервісу державних послуг “Дія” щодо фіксації порушень ПДР безпосередньо самими водіями.

Джерело: УНН

За словами заступника міністра Антона Геращенка, наразі готується відповідний законопроєкт. Водії завдяки правкам можуть фіксувати ПДР, які допустили їхні “колеги” на дорозі

Посадовець пояснив, наразі ведуться переговори з цього приводу з міністром цифрової транспортації Михайлом Федоровим. Це передбачатиме покращення обміну даними між представниками поліції та громадськістю.

Водії зможуть зареєструватися в “Дії” безпосередньо для допомоги з фіксації дорожніх інцидентів. У них є можливість фільмувати чи фотографувати наслідки чи безпосередньо процес порушень своїми відеореєстраторами або ж через смартфони.

Далі відповідні матеріали можна буде надсилати у правоохоронні органи. Пізніше під час судових розглядів їх використовуватимуть як докази правопорушення.

Водночас автори законопроєкту запропонували спеціальну винагороду для водіїв, які зафіксували порушення ПДР з боку іншого автомобіліста. Воно може сягати у чинній редакції документу до 10% від загальної суми штрафу для порушника.

Раніше Геращенко виступав з описом відповідної ініціативи у середині травня під час форуму “Україна 30. Безпека країни”. Тоді він анонсував спільну з групою народних депутатів розробку відповідного законопроєкту.

“Зараз розробляється народними депутатами, з якими ми співпрацюємо, зі фракції “Слуга народу”, це четвертий пункт - використання кожного мобільного телефону в якості фактору фіксації правопорушення на дорозі. Ми вивчили світовий досвід, і зараз у світі використовується ситуація, при якій кожен телефон у машині, встановлений під лобовим склом, може зафіксувати правопорушення, таке як проїзд на червоне світло, порушення правил дорожної розмітки тощо.

Водію достатньо клікнути по екрану телефону, і 30-секундний запис з порушенням іншого водія, з його номерами, піде до поліції”, - пояснив тоді орієнтовний процес заступник міністра.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?