У парламенті Нідерландів підтримали створення спецтрибуналу для РФ у Гаазі
Категорія
Світ
Дата публікації

У парламенті Нідерландів підтримали створення спецтрибуналу для РФ у Гаазі

У парламенті Нідерландів підтримали створення спецтрибуналу для РФ у Гаазі
Джерело:  online.ua

20 жовтня офіційно стало відомо, що нижня палата парламенту Нідерландів підтримала резолюцію із закликом створити в Гаазі спеціальний трибунал для суду над російським диктатором Володимиром Путіним та іншими причетними до воєнних злочинів в Україні.

Джерело:  RTL Nieuws

У парламенті Нідерландів згодні створити спецтрибунал для РФ у Гаазі

Варто звернути увагу на те, що резолюцію до парламенту внесла партія D66, яка ще з референдуму 2016 року про ратифікацію угоди про асоціацію України та ЄС висловлювала підтримку українській стороні.

Як вважають представники цієї політичної сили, Гаага – це логічний вибір для створення спецтрибуналу щодо Росії, оскільки тут уже розташований Міжнародний кримінальний суд і працювали попередні трибунали щодо воєнних злочинів.

За словами члена D66 Сьорд Вімера Сьордсма, трибунал є конче важливим для притягнення до відповідальності безпосередньо очільника Кремля, оскільки Міжнародний кримінальний суд не розглядає справи окремих осіб.

У Палаті представників Нідерландів уже лунають заклики почати перші кроки з підготовки такого спецтрибуналу, не чекаючи завершення війни Росії проти України. Так, резолюція містить заклик до влади Гааги почати пошук підходящої будівлі та глави МЗС – заручитися підтримкою ЄС і ООН, - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, ще декілька місцяів тому глава МЗС Дмитро Кулеба закликав міжнародну спільноту створити Спеціальний трибунал для притягнення вищого військового та політичного керівництва РФ до відповідальності за скоєні в Україні злочини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?