У партії «Слуга народу» розповіли, коли хочуть провести перше засідання нової Ради
Категорія
Політика
Дата публікації

У партії «Слуга народу» розповіли, коли хочуть провести перше засідання нової Ради

У партії «Слуга народу» розповіли, коли хочуть провести перше засідання нової Ради

Керівник передвиборного штабу партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко анонсує швидке проведення першого засідання новообраного складу Верховної Ради. За його словами, це можна буде зробити вже в серпні. Про це Корнієнко повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода, інформує ONLINE.UA.

«Ми плануємо раніше, ніж закон це визначає. Це точно. 15 серпня – це так, може, ще рано... До речі, хороша ідея, прив’язати це до Дня Незалежності», – заявив глава штабу партії «Слуга народу».

За Конституцією перше засідання нового складу Верховної Ради треба зібрати до 9 вересня 2019 року включно, тобто «не пізніше, ніж на 30 день після офіційного оголошення результатів виборів».

У своєму вчорашньому інтерв’ю Корнієнко також повідомив, що партія «Слуга народу» готова люструвати членів своєї команди Айвараса Абромавичуса, Олександра Данилюка та Вадима Пристайка, якщо дія закону про очищення влади буде розширена на посадовців часів президентства України Петра Порошенка.

«Ну, тут «ліс рубають – летять друзки». Тут якби... Якщо ми приймемо загальний принцип, то я думаю, що наші учасники команди зрозуміють, що це командна історія. Треба буде цьому загальному принципу підкоритися», – сказав Корнієнко.

Нагадаємо, що на думку політолога Кирила Сазонова, люстрацію чиновників, які працювали при владі у 2014-2019 рр. насправді не планується робити. Це лише спроба повністю скасувати люстраційний механізм, який вже поширений на членів команди Януковича-Азарова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?