У партії «Слуга народу» повідоміли, що буде з підприємцями, які ухиляються від податків
Категорія
Економіка
Дата публікації

У партії «Слуга народу» повідоміли, що буде з підприємцями, які ухиляються від податків

У партії «Слуга народу» повідоміли, що буде з підприємцями, які ухиляються від податків
Джерело:  ukr.radio

Партія «Слуга народу» розробляє методи боротьби зі зловживаннями приватних підприємців у сфері оподаткування. Про це повідомив новообраний народний депутат Данило Гетманцев в ефірі « Українського радіо », інформує ONLINE.UA.

«І президент, і партія «Слуга народу» підтримують спрощений режим. Більш того, ми брали на себе зобов’язання не змінювати його – не підвищувати ставки і не скорочувати ліміти операцій для фізичних осіб-підприємців. Але проблема цього режиму в тому, що його, крім малих підприємців, використовує середній і великий бізнес», – заявив Гетманцев.

За даними депутата, юридичні особи перевищують ліміти в 5 млн гривень на рік, встановлені для приватних підприємців.

«Зайдіть в будь-який ресторан Києва, і вам на алкогольні напої принесуть чек від ТОВ чи іншої юридичної особи, а на їжу – від ФОП. Про що це говорить? Про масове ухилення від сплати податків з використанням ФОП», – додав Гетманцев.

Майбутній народний депутат зазначив, що найближчим часом у парламенті будуть представлені проекти рішення щодо боротьби зі зловживаннями фізичних осіб-підприємців.

«Зараз ми розглядаємо, чи можливо сьогодні, використовуючи тільки адміністративні процедури, припинити зловживання, або необхідно внести зміни в податкове законодавство, щоб не породжувати ряд податкових суперечок. Щоб це було зрозуміло, для всіх є, і не викликало сумнівів, що так робити не можна. Я думаю, що в найближчі тижні до початку роботи Верховної Ради ми вже представимо певне рішення», – заявив депутат.

Нагадаємо, що кілька днів тому очільник партії «Слуга народу» розповів про долю Медведчука і Порошенка у Раді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?