У Пентагоні заявили про перші ознаки відступу армії РФ з Херсону та величезні втрати російських військових
Категорія
Україна
Дата публікації

У Пентагоні заявили про перші ознаки відступу армії РФ з Херсону та величезні втрати російських військових

У Пентагоні заявили про перші ознаки відступу армії РФ з Херсону та величезні втрати російських військових
Джерело:  online.ua

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі наголосив, що американські військові фіксують перші ознаки відступу армії РФ з Херсона, проте цей процес може тривати не один тиждень. 

Джерело:  CNN

В Пентагоні підтверджують початок відступу армії РФ з Херсону

Американський генерал підкреслив, що в районі Херсону перебуває близько 20-30 тис російських військових, вивід яких може тривати тижнями.

Міллі вважає, що Росія перекине сили на оборонні рубежі біля Дніпра.

Я вважаю, що вони роблять це, щоб зберегти свої сили, щоб відновити оборонні рубежі на південь від річки, але це ще належить з'ясувати. Прямо зараз ранні індикатори говорять про те, що вони роблять те, що кажуть, і ми бачимо ці ранні індикатори, - зазначив Міллі.

За інформацією генерала, що від початку розв'язаної РФ повномасштабної війни проти України російська армія втратила вбитими та пораненими понад 100 тис військових.

Ви бачите понад 100 тис убитих і поранених російських солдатів. Те ж саме, ймовірно, і на українській стороні, - заявив Міллі.

Міллі, виступаючи на заході в Економічному клубі Нью-Йорка, назвав вторгнення Росії в Україну "величезною стратегічною помилкою", за яку країна буде розплачуватися "роками, роками і роками".

За його словами, війна, що почалася наприкінці лютого, призвела до величезної кількості людських страждань, включно з 15-30 мільйонами біженців і приблизно 40 тис невинно вбитих українських громадян.

При цьому не зрозуміло, чи Міллі говорить про мирні чи тільки військові втрати.

Reuters зазначає, що оцінки генерала щодо смерті цивільних не можуть бути незалежно підтверджені, адже в окупованому Маріуполі, за оцінками української влади, могли загинути близько 80 тисяч осіб.

Між тим речник Оперативного командування "Схід" Сергій Череватий зазначив, що відступ російської армії з Херсону чітко демонструє ефект від оголошеної Кремлем мобілізації в РФ.

Доля всіх цих мобілізованих вона не дуже гарна. Оскільки загалом аналізуючи, наприклад, по Луганському напрямку, там уже приїжджають навіть їхні батьки розбиратися, бо там погане командування, їх виставляють на позиції абсолютно непідготовленими. Вони попадають під серйозні удари артилерії та не знають як діяти. Командири ж покидають позиції, залишаючи цих мобілізованих фактично гинути сам на сам під нашим вогнем. Тому, вважаю, що частково ці дії на Херсонщині зв'язані якраз із тим, що ефект від мобілізації мінімальний, - зазначив речник ОК "Схід".

При цьому, тікаючи з правого берегу на Херсонщині, російські військові мінують дороги і населені пункти, включаючи Херсон.

Херсон - росіяни проводять мінування доріг і населених пунктів, зокрема в місті. Для мінування підвозять ФАБи, магістральні лінії прокладають уздовж доріг.

За інформацією Генштабу ЗСУ, тільки протягом минулої доби українські військові ліквідували ще 740 кремлівських військових.

Загальні втрати армії РФ від початку повномасштабної війни складають:

  • особового складу - близько 78 тис 690 (+740) осіб ліквідовано,

  • танків - 2 тис 804 (+3) од.

  • бойових броньованих машин - 5 тис 682 (+16) од.,

  • артилерійських систем - 1 тис 805 (+3) од.,

  • РСЗВ - 393 (+0) од.

  • засоби ППО - 205 (+0) од.,

  • літаків - 278 (+0) од.,

  • вертольотів - 260 (+0) од.,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1 тис 499 (+16),

  • крилаті ракети - 399 (+0),

  • кораблі/катери - 16 (+0) од.,

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 4 тис 242 (+15) од.,

  • спеціальна техніка - 159 (+0).

Зазначається, що найбільших втрат протягом доби російська окупаційна армія зазнала в результаті провальних спроб наступу в районі Лиману та Авдіївки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?