У ПФУ звернулися до пенсіонерів з важливим оголошенням
Категорія
Економіка
Дата публікації

У ПФУ звернулися до пенсіонерів з важливим оголошенням

У ПФУ звернулися до пенсіонерів з важливим оголошенням
Джерело:  online.ua

У грудні 2020 року в Україні заплановано черговий етап підвищення пенсій. Мінімальна пенсія буде підвищена на 57 гривень до 1769 грн, в також будуть підвищені доплати за понаднормовий стаж. Для перерахунку виплат деяким пенсіонерам доведеться подати додаткові документи до Пенсійного Фонду, але це не обов'язково робити особисто. У ПФУ пояснили, що подати документи можна в електронному вигляді, принести особисто або подати через довірену особу, у якої повинна бути нотаріально завірена довіреність. Втім, таким чином українці можуть подати навіть документи на призначення пенсій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на газету Пенсійний кур'єр.

"Згідно з пунктом 1 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 № 22-1, заява про призначення пенсії непрацюючим особам заявник подає особисто або через представника, який діє на підставі виданої йому довіреності, посвідченої нотаріально", - пояснили в ПФУ.

Таким чином в умовах пандемії коронавіруса, коли людям похилого віку краще дотримуватися самоізоляції, документи на призначення або перерахунок пенсій в ПФУ можуть подати діти або родичі пенсіонера, але для цього потрібна оформлена за всіма правилами довіреність.

Як відомо, з 1 липня 2020 року в Україні на 91 гривню збільшився прожитковий мінімум до 2118 грн. Через це соціальні виплати, які до нього прив'язані, виросли - це пенсії, допомоги по безробіттю, допомоги на дітей, зарплати і аліменти. З 1 грудня 2020 року прожитковий мінімум зросте до 2189 гривень, за рахунок чого зростуть і пенсії.

На 2021 рік влада запланувала кілька етапів підвищення пенсій:

  • січень 2021 року - пенсії з 2100 до 2400 Грн зростуть для пенсіонерів у віці від 65 років, у яких є 30 років для жінок і 35 років для чоловіків страхового стажу;

  • березень 2021 року - пенсії виростуть на 11% в результаті індексації;

  • квітень 2021 року - пенсії автоматично перерахують працюючим пенсіонерам з урахуванням їх заробітної плати;

  • липень 2021 року - пенсії з 2400 до 2600 грн зростуть для пенсіонерів у віці від 65 років, у яких є 30 років для жінок і 35 років для чоловіків страхового стажу. Також введуть доплати в розмірі до 400 грн для пенсіонерів у віці 75+ років;

  • грудень 2021 року - пенсії підвищать в зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму до 1934 грн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська влада пішла на зустріч пенсіонерам та жителям окупованого Донбасу, які в зв'язку з карантином не можуть виїхати на підконтрольну Україні територію і замінити банківські картки, у яких закінчився термін дії. Ощадбанк продовжив термін дії таких карток до 1 січня 2021 року, а це означає, що внутрішньо переміщені особи, що обслуговуються за тарифним пакетом "Мій рахунок", зможуть отримувати гроші за старими картками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?