В Україні прийняли важливе рішення щодо жителів Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні прийняли важливе рішення щодо жителів Донбасу

В Україні прийняли важливе рішення щодо жителів Донбасу
Джерело:  online.ua

Українська влада пішла на зустріч пенсіонерам та жителям окупованого Донбасу, які в зв'язку з карантином не можуть виїхати на підконтрольну Україні територію і замінити банківські картки, у яких закінчився термін дії. Ощадбанк продовжив термін дії таких карток до 1 січня 2021 року, а це означає, що внутрішньо переміщені особи, що обслуговуються за тарифним пакетом "Мій рахунок", зможуть отримувати гроші за старими картками. Як і де можна отримати пенсію за картками з вичерпаним терміном дії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МінТОТ.

"Завдяки консолідованій роботі і розумінню" Ощадбанку "необхідності захисту прав наших громадян з ТОТ, ми змогли знайти спільне рішення і продовжити дію карток, щоб люди не стали заручниками ситуації через карантин і тимчасові обмеження, які викликав COVID-19", - йдеться в повідомленні відомства.

В Ощадбанку при цьому нагадали, що перевипуск карт і доставка їх у відділення триває за графіком. Але клієнти-переселенці можуть користуватися старими картками ще два місяці, якщо не мають можливості забрати свою нову карту в відділенні.

У МінТОТ також нагадали, що з метою розширення території банківського обслуговування населення та забезпечення державою своєчасного виконання соціальних виплат і допомог у лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях, Ощадбанк створив мобільні підрозділи, щоб максимально охопити банківськими послугами внутрішньо переміщених осіб і місцеве населення у лінії розмежування , в тому числі поблизу КПВВ.

Важливо відзначити, що пенсіонери ОРДЛО продовжують отримувати пенсії в штатному режимі. Відомо, що в ОРДЛО майже 300 тисяч пенсіонерів чекають відкриття КПВВ для отримання пенсій. Але влада України закликає людей не хвилюватися, так як після завершення карантину у них буде до 90 днів, щоб отримати гроші, які накопичуються на картках "Ощадбанку".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська влада готується до 10 листопада одночасно відкрити два нових КПВВ на Донбасі- в Щастя і Золотому Луганської області. На даний момент там ще тривають будівельні роботи, асфальтуються майданчики, створюється сучасний хаб, який забезпечить сервісну зону. Важливо відзначити, що до сьогоднішнього дня в Луганській області працював тільки один пункт пропуску в Станиці Луганській, та й його тимчасово закрили до кінця жовтня через ситуацію з коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?