Влада України повідомила довгоочікувані новини жителям Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада України повідомила довгоочікувані новини жителям Донбасу

Влада України повідомила довгоочікувані новини жителям Донбасу
Джерело:  online.ua

Українська влада готується 10 листопада одночасно відкрити два нових КПВВ на Донбасі - в Щасті і Золотому Луганської області. На даний момент там ще тривають будівельні роботи, асфальтуються майданчики, створюється сучасний хаб, який забезпечить сервісну зону. Важливо відзначити, що до сьогоднішнього дня в Луганській області працював тільки один пункт пропуску в Станиці Луганській, але й його тимчасово закрили до кінця жовтня через ситуацію з коронавірусом. Віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі українського телеканалу уточнив, як будуть пропускати людей на нових КПВВ, передає ONLINE.UA.

"У нас є домовленість на 10 листопада спробувати відкрити одночасно два КПВВ на тих ділянках (в Золотому і Щастя, - ред.), тому, що так запланували в Парижі на саміті ... Якщо бойовики почнуть обстрілювати мирних людей, які перетинають кордон, це буде більш, ніж цинічно ", - зазначив Рєзніков.

Як відомо, на нових пунктах пропуску на Донбасі будуть облаштовані санітарні зони, медичні модулі, пункти надання адміністративних послуг, пункт обігріву та намети для відпочинку осіб, які перетинають КПВВ. Очікувана пропускна здатність в'їзду-виїзду запланована на рівні 10-15 тисяч осіб за добу.

Важливо нагадати, що на даний момент перетнути єдиний КПВВ в Луганській області "Станиця Луганська" можуть тільки ті жителі ОРЛО, у яких виникла критична ситуація - наприклад, через смерть близьких або термінову операцію. Для цього необхідно подати запит в штаб ООС, командувач якого розглядає кожну заявку в індивідуальному порядку. Звертатися за консультацією з приводу перетину пункту пропуску можна, зателефонувавши на телефон гарячої лінії: Штаб ООС - 0 800 500 410, ДПСУ - 0 800 218 808.

Тим часом контрольні пункти "Мар'їнка" і "Новотроїцьке" в Донецькій області продовжують працювати по осінньому графіку щодня з 07.00 до 18.30. Але вільний рух людей через ці контрольні пункти в'їзду-виїзду неможливий, так як заблокований бойовиками ОРДО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 15 жовтня українські власті закрили КПВВ "Станиця Луганська", так як окупаційна російська влада не справляється з COVID-19 на непідконтрольній частині Луганщини, через що хворі коронавірусом жителі окупованих територій їдуть лікуватися на контрольовану українською владою територію, що призвело до спалаху коронавіруса в Станиці Луганській. Контрольний пункт в'їзду-виїзду не працюватиме до 31 жовтня, але в штабі ООC не виключають, що карантинні заходи можуть продовжити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?