Україна терміново змінила правила перетину КПВВ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна терміново змінила правила перетину КПВВ на Донбасі

Україна терміново змінила правила перетину КПВВ на Донбасі
Джерело:  online.ua

З 15 жовтня українська влада закрила КПВВ "Станиця Луганська", який є єдиний пунктом пропуску в Луганській області. Таке рішення прийняв командувач ООС в зв'язку з спалахом коронавіруса в ОРЛО. Відзначається, що це був вимушений крок, так як окупаційна російська влада не справляється з COVID-19 на непідконтрольній частині Луганщини, через що хворі на коронавірус жителі окупованих територій їдуть лікуватися на контрольовану українською владою територію, що призвело до спалаху коронавіруса в Станиці Луганській. Контрольний пункт в'їзду-виїзду не працюватиме до 31 жовтня, але в штабі ООC не виключають, що карантинні заходи можуть продовжити. В ДПСУ пояснили, як можна виїхати з так званої "ЛНР", передає ONLINE.UA.

"Громадяни мають можливість перетнути лінію розмежування в цьому КПВВ за окремим рішенням командувача. Для цього необхідно мати документальне підтвердження життєво важливих обставин гуманітарного характеру", - повідомили в ДПСУ.

Отже, перетнути КПВВ "Станиця Луганська" можуть ті жителі ОРЛО, у яких виникла критична ситуація - наприклад, смерть близьких або термінова операція. Для цього необхідно подати запит в штаб ООС. Звертатися за консультацією з приводу перетину пункту пропуску можна, зателефонувавши на телефон гарячої лінії: Штаб ООС - 0 800 500 410, ДПСУ - 0 800 218 808.

Важливо додати, що контрольні пункти "Мар'їнка" і "Новотроїцьке" в Донецькій області продовжують працювати по осінньому графіку щодня з 07.00 до 18.30. Але вільний рух людей через ці контрольні пункти в'їзду-виїзду неможливий, так як заблокований бойовиками ОРДО.

Нагадаємо, ситуація з коронавірусом в ОРДЛО критична - і б'ють на сполох вже не тільки українська влада, а й жителі окупованого Донбасу, які в жаху від того, що відбувається в лікарнях і аптеках регіону. У зв'язку з цим вони почали звертатися за медичною допомогою до медиків на підконтрольну Україні територію, але так як Станиця Луганська є ближнім населеним пунктом до КПВВ, то там виник медичний колапс через хворих з "ЛНР". Заступниця голови районної адміністрації Станиці Луганській Ірина Костан повідомила, що в місцевій лікарні вже не вистачає ресурсу лікувати всіх інфікованих - і місцевих, і прибулих, так як 90% лікарів первинної ланки захворіли, в зв'язку з чим район фактично залишився без медичної допомоги.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що жителі ОРДЛО звинувачують президента Росії Володимира Путіна в бездіяльності і вимагають, щоб він негайно вжив заходів, так як люди масово вмирають від коронавірусних пневмоній, а лікарі не знають, що з цим робити - ні як лікувати, ні чим лікувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?