У поліції оголосили про масштабну реформу правоохоронних органів
Категорія
Україна
Дата публікації

У поліції оголосили про масштабну реформу правоохоронних органів

У поліції оголосили про масштабну реформу правоохоронних органів
Джерело:  daily.rbc.ua

Національна поліція України введе у майбутньому певні зміни в роботу відомства. Керівник структури Ігор Клименко підкреслив, що перш за все реформація торкнеться кількості поліцейських відділень по країні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю посадовця "РБК-Україна".

За його словами, однією з важливіших проблем правоохоронних органів стає некомплект особистого складу.

"Тут нам допоможе як раз інститут дізнавачів і кримінальних проступків. Ми максимально укріпимо такі підрозділи. У зв'язку з новим адміністративно-територіальним устроєм нашої держави ми створимо кущові підрозділи, які будуть розкривати тяжкі злочини і які будуть займатися профілактикою на всій території нових районів. Поліцейські відділення і станції по всій Україні будуть мінімізовані", - пояснив Клименко.

Він додав, людей підбиратимуть у кількості, необхідній для розкриття легких злочинів дізнавачами.

"До того ж тут нам у пригоді стануть поліцейські офіцери громади та дільничні офіцери. Базові підрозділи поліції будуть займатися розкриттям тяжких злочинів і середньої тяжкості. Найближчим часом ми презентуємо нову структуру Нацполіції, яка буде відрізнятися від тієї "радянської" моделі, яка є на сьогоднішній день", - оголосив керівник Нацполіції.

Він додав, некомплект патрульних по всій країні сягає понад 17%. Тим часом правоохоронні готуються до проведення місцевих виборів, до яких залучать 100% особистого складу по всіх районах.

Як повідомляв ONLINE.UA, правоохоронні органи по всій Україні разом з окремими органами влади стали жертвами одночасних кібератак. Нападів зазнали сайти обласних поліцейських управлінь, а також портал ради міста Вараш на Рівненщині. Під ударом зловмисників опинився центральний сайт Національної поліції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?